új vezérigazgató a K&H Biztosítónál

Wim Guilliams veszi át a K&H Biztosító vezérigazgatói pozícióját 2013. január 1-től. Luc Cools-t, a K&H Biztosító jelenlegi vezérigazgatóját a szlovák CSOB Biztosító vezérigazgatójává nevezték ki.

Wim Guilliams a Leuveni Egyetem alkalmazott gazdaság tudomány szakán diplomázott, majd pénzügyi kockázatok kezeléséből szerezte poszt graduális diplomáját Saint Louis-ban, Brüsszelben, később a Vlerick Management School-ban szerzett MBA fokozatot. Pályafutását a Vaderlandsche Spaarbank NV-ben - az ING Csoport belga megtakarítási bankjánál - kezdte, majd az ING Biztosítónál dolgozott. A KBC Csoporthoz 2007-ben szenior tanácsadóként csatlakozott. 2008. és 2011. között a CSOB csehországi biztosítójánál az életbiztosítási üzletágat vezette, a Vezetői Bizottság tagja volt. 2011. februártól a bolgár DZI Biztosító pénzügyi és kockázatkezelési vezetője lett, a Vezetői Bizottság tagja. Wim Guilliams 2013. január 1-től a K&H Biztosító vezérigazgatója lesz, mely pozícióban Luc Cools-t váltja, akit január 1-től a szlovák CSOB Biztosító vezérigazgatójának nevezték ki. Wim Guilliams egyben a K&H Csoport országcsapatának is tagja lesz.

Luc Cools hat évvel ezelőtt érkezett a K&H Csoporthoz. Vezetése alatt egyesült 2006-ban K&H Biztosító néven a K&H Életbiztosító és a K&H Általános Biztosító. Az eltelt időszakban a K&H az ország első számú bankbiztosítójává, a K&H Biztosító pedig a magyar gépjármű-biztosítási piac második legnagyobb szereplőjévé vált.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1900 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 123 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 209 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2357 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 14,6 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,6 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,1 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu