új határidővel indul a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő

négy fordulóban bizonyíthatják pénzügyi tudásukat a diákok

A mai naptól jelentkezhetnek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre az általános iskolás csapatok. Idén a szokásos témák mellett - mint a zsebpénz, bankszámla, biztosítások - a fogyasztói hitel témakörre is fókuszál a verseny. A diákok a befektetett munkáért cserébe egyrészt gyakorlati, pénzügyi tudást, másrészt sok értékes nyereményt is kapnak. Idén öt év után módosult a jelentkezési határidő: a nevezési lapokat és az első online forduló megoldásait már 2015. december 18-ig be kell küldeni!

A forma és a tartalom nem változik: idén, hatodik alkalommal is 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok) nevezhetnek az általános iskolai tanulók a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre. A tavalyi év sikere után a 2015/2016-os tanévben is négyfordulós a verseny.

“A vetélkedőt hat évvel ezelőtt azzal a céllal hívta életre a K&H Csoport, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban, játékos formában megismerjék az alapvető pénzügyi fogalmakat. Tavaly már 272 település 435 iskolájából 1 667 érvényes pályázat érkezett, vagyis 6800 kisdiák mérte össze tudását. Ezzel másfélszeresére nőtt a programban résztvevők száma az előző évihez képest. A Bankcsoport célja, hogy a programban résztvevő diákok képesek legyenek tudatos pénzügyi döntéseket hozni a mindennapokban, és felnőve tovább gyarapítsák ismereteiket” - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

Idén az első, online fordulóban, a csapatoknak a honlapon elérhető 3 feladatot kell megoldani és beküldeni. A helyes megoldásokat beküldők egy második online fordulón vesznek részt. Ezt követően a tavaszi regionális középdöntőkön versenyeznek a diákok, a legjobbak pedig a budapesti döntőn mérik össze pénzügyi tudásukat a 2015/2016-os tanév végén.

„A határidőre azonban nagyon kell figyelni, különösen azoknak a csapatoknak, akik évek óta rendszeresen részt vesznek a versenyen. A Bankcsoport ugyanis a négy forduló bevezetése miatt, és hogy legyen idő felkészülni a nehezebb feladatokra, előre hozta a nevezési határidőt. A verseny honlapjáról letölthető nevezési lapokat, valamint az első online forduló megoldásait még idén, 2015. december 18-ig el kell küldeni, és a határidőt a korábbiakkal ellentétben nem hosszabbítják meg. Épp ezért ebben az évben a csapatok olyan feladatokat kapnak az első fordulóban, amiket rövid idő alatt, akár a tanórák, szakkörök keretében is meg tudnak oldani, nem igényelnek előzetes kutatómunkát vagy tervezést” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

Idén is megéri a diákoknak legjobb tudásukat adni, hiszen a dobogós helyezettekre értékes nyeremények várnak. Többek között micro hifit, MP3 lejátszót, walkie-talkie-t, tabletet, karórát, logikai illetve társasjátékot kapnak a győztesek.

„Tavaly először támogatta kiemelten a Bank a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében a rászoruló diákokat. Ezt a programot idén is folytatni szeretnénk. A tavaly meghirdetett pályázatunkon közel száz laptopot is kiosztottunk a lemaradó kistérségek iskolái között. Bízunk benne, hogy az ott tanuló diákok ezekkel az eszközökkel nagyobb esélyekkel indulnak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn csakúgy, mint majd a megszerzett tudás révén - az iskolát elhagyva -, az életben is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

Az érdeklődők a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu weboldalon megtalálnak minden információt a versenykiírásról, emellett a tavalyi feladatokból és a pedagógusoknak készült oktatási segédanyagból, módszertani videó-sorozatból is ötleteket lehet meríteni a felkészülés során. Tavaly óta online regisztrációs felületen is lehet nevezni. A verseny alapja a K&H támogatásával kiadott, a honlapról ingyenesen letölthető Ez kész! Pénz! című rajzfilm. A diákok a bankfióki mentorprogram keretein belül a hozzájuk legközelebb lévő bankfiókba is ellátogathatnak, ahol saját szemükkel láthatják, miként folyik a munka egy pénzintézetben.

A K&H Csoport célja, hogy a gyerekek - szüleikkel és a pedagógusukkal együtt -   minél színesebben, változatosabban és játékosabb formában ismerkedhessenek meg a pénzügyekkel. Ezt a célt segíti ezentúl egy új mobil applikáció is, a K&H univerzum. Az alkalmazás új, játékos módon közelíti meg az interaktív tanulást: a játékosok a galaxisban egyik bolygóról a másikra utazva ismerkednek meg döntéseik hatásával, pénzügyi következményeivel. Saját bolygójukon érdekes mini-játékok révén fejleszthetik készségeiket, ügyességüket, majd saját otthont építhetnek, melyet tetszés szerint berendezhetnek. A játék felépítéséből adódóan minden korosztály megtalálja a számára érdekes elfoglaltságot, és könnyedén sajátíthatja el az alapvető pénzügyi döntéseket: testvérek, barátok közösen játszhatnak, és játszva tanulhatnak.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu