új év, új műszerek

Budapest, 2016. január 12. - 4,3 millió forint értékben kap a gyermekek gyógyításához és mentéséhez szükséges eszközöket két kórház és két mentőállomás a K&H gyógyvarázs karácsonyi adományának köszönhetően. Az összeg a K&H karácsonyi támogatásából és a dolgozók által felajánlott adományokból gyűlt össze.

A K&H, 11 éves hagyományához híven, 2015 karácsonyán is a magyar gyermekegészségügy részére ajánlotta fel azt az összeget, amit partnerei és ügyfelei megajándékozására tett félre. A vállalati szintű adományozáshoz a pénzintézet kollégái is csatlakoztak, akik karácsonyi vacsorájuk költségét ajánlották fel a K&H gyógyvarázs program keretében a beteg gyerekek számára. Így a karácsonyi támogatás 3 millió forintja mellett további 1,3 millió forintot gyűjtöttek össze a kis betegeknek.  A K&H gyógyvarázs karácsonyi felajánlásainak köszönhetően az új évet két kórház és két mentőállomás kezdheti új, modern eszközökkel, hogy még hatékonyabban gyógyíthassák a gyermekeket és segítsék őket abban, hogy  mielőbb újra teljes életet élhessenek.

 „A K&H elkötelezettségét a magyar gyermekegészségügy támogatása iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy nemcsak a vállalat, de hosszú évek óta dolgozói is személyesen járulnak hozzá a beteg gyerekek gyógyítási feltételeinek javításához – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „2015 karácsonyán 440 kollégánk csatlakozott a K&H gyógyvarázshoz, amely azt bizonyítja, hogy dolgozóink is magukénak érzik a kezdeményezést, ők is fontosnak tartják a felnövekvő generáció egészségét, teljes életét. A vállalati és dolgozói felajánlásokból összegyűlt 4,3 millió forinttal közel 100 millió forintra nőtt az az összeg, amelyből 2004 óta karácsony alkalmával támogatta a K&H gyógyvarázs a gyermekegészségügy szereplőit – összesen 55 intézményt.”

A K&H karácsonyi támogatásán felajánlott 3 millió forint sorsa az eddigi évekhez hasonlóan közönségszavazáson dőlt el: a három jelöltre 17 980 szavazat érkezett a voksolás egy hónapja alatt. A legtöbb voksot a Törökszentmiklósi Mentőállomás kapta, amely így 1,5 millió forint értékben kap a gyermekek mentéséhez szükséges eszközöket. A második helyezett Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 1 millió forintnyi támogatást kap, amit az újszülöttek ellátásában használatos eszközökre fordíthat, míg a harmadik helyen végzett XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat 500 ezer forint értékben vásárolhat a védőnők munkáját segítő orvosi műszereket.

A K&H-s dolgozók a saját felajánlásukból összegyűlt összeget a békéscsabai mentőállomásnak ajánlották fel, hogy a gyermekek szállításához és sürgősségi ellátásához nélkülözhetetlen új eszközökkel segítsék a mentősök munkáját.

„A támogatást elnyerő négy intézmény a négy régió mintegy 12 000 gyermekének ellátását végzi. Ráadásul a három vidéki intézmény mindegyike hátrányos helyzetű térségben található, ahol sajnos a lakók életszínvonala, és ezáltal egészségügyi állapota is rosszabb az átlagnál, így ezekben a régiókban különösen fontos a támogatás. Bízunk benne, hogy a korszerű eszközökkel nemcsak az orvosok, mentősök okos döntéseihez, hatékonyabb munkájához, de a gyerekek mielőbbi gyógyulásához is hozzájárulhatunk” – mondta el Horváth Magyary Nóra. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu