új elnökök a K&H Bank Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának élén

A K&H Bank tulajdonosa, a KBC Bank Singlovics Bélát, a K&H Bank igazgatóságának jelenlegi elnökét a Felügyelő Bizottság tagjává jelölte ki, majd a Felügyelő Bizottság tagjai őt elnökké választották. Danny De Raymaeker-t jelölték ki a K&H Bank Igazgatósági tagjának, a K&H Bank Igazgatósága őt választotta meg a pénzintézet új elnökének.

Singlovics Béla 2004-ben vezérigazgatói tanácsadóként csatlakozott a K&H Bankhoz. 2005. május 3. óta a K&H Bank Igazgatóságának elnökeként dolgozott.

„Singlovics Béla széleskörű tapasztalattal rendelkezik a magyar bankszektorban, negyed százada különböző vezetői pozíciókat tölt be pénzintézeteknél. Erre a rendkívüli szakértelemre, tapasztalatra mindig támaszkodni tudtam, először a K&H vezérigazgatójaként, azt követően a KBC Csoport közép- és kelet-európai és oroszországi üzleti egységének vezérigazgatójaként. Elnöksége alatt a K&H a válság ideje alatt is nyereséges tudott maradni, növelni tudtuk a helyi piacon a beágyazottságunkat, folyamatosan odafigyelve az ügyféligényekre. Munkájára, tanácsaira a Felügyelő Bizottság elnökeként továbbra is számítunk.” – mondta Marko Voljč, a KBC Csoport Vezetői Bizottságának tagja.   

„Habár 25 éve dolgozom pénzintézetek vezetőségében, az elmúlt pár év eddig nem látott kihívásokat tartogatott mind a pénzügyi szektor, mind a magyar gazdaság számára. A válság alaposan megváltoztatta a környezetet, új stratégiákra, új megoldásokra volt szükség. Ebben kiváló partner volt tulajdonosunk, a KBC Bank, amely az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. Sokat jelentett számomra és a teljes K&H Bank számára az a kiemelkedő szakmai és emberi kvalitás is, amellyel a KBC-s kollégák rendelkeznek. A Felügyelő Bizottság elnökeként továbbra is azon dolgozom, hogy a K&H az ország egyik vezető pénzintézete maradjon.” – mondta Singlovics Béla, a K&H Bank Igazgatóságának korábbi elnöke.

Az Igazgatóság új elnöke Danny De Raymaeker 2013. január 1-je óta KBC Csoport Nemzetközi piacok üzleti egységének vezérigazgatója, ezt megelőzően a KBC Csoport operációs igazgatója volt. Danny De Raymaeker a KBC Csoport Vezetői Bizottságának tagja.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu