Új elnök a K&H Bank Felügyelő Bizottsága élén

Horváth Krisztinát nevezték ki Terták Elemér utódjául

A KBC Bank Horváth Krisztinát nevezte ki a K&H Bank Felügyelő Bizottsága új elnökének, a Jelölő Bizottság új elnökének, illetve az Audit Bizottság tagjának. Kinevezését a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta. Horváth Krisztina 2023. május elsejével foglalta el új pozícióját. Terták Elemérnek, a K&H Bank Felügyelő Bizottság elnökének, a Jelölő Bizottság elnökének és az Audit Bizottság tagjának a megbízatása 2023. április 30-án megszűnt.

A KBC Bank nemzetközi piacokért felelős vezérigazgatója, Peter Andronov így nyilatkozott a személycseréről: „Szeretném megköszönni Terták Elemérnek, hogy több mint 5 évig sikeresen irányította a K&H Bank Felügyelő Bizottságának munkáját. Terták Elemér mindig a lehető legmagasabb színvonalon, elkötelezetten dolgozott a K&H stabil és prudens működéséért és dinamikus növekedéséért. Tapasztalata, elképzelései és tanácsai jelentősen hozzájárultak a K&H Bank sikereihez. Örülünk, hogy Horváth Krisztina személyében kiemelkedő hírnévvel, jelentős és sokrétű tapasztalatokkal rendelkező vezető foglalja el az elnöki széket. Horváth Krisztinát szeretettel üdvözöljük új tisztségében. Meggyőződésem, hogy erőfeszítései és tapasztalatai révén nagymértékben hozzájárul majd a K&H sikereihez.”

Horváth Krisztina kiemelkedően tapasztalt, sokoldalú és képzett pénzügyi szakember és vezető, aki több szektoron átívelő, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik. Stratégiai gondolkodó, aki az üzleti teljesítmény javítása érdekében nyitott az innovációra.  Bátran kezdeményezi a változásokat, és hozzáértéssel segíti a szervezeteket az azokhoz való idomulásban.  Jelenleg az RTL Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese.  2017 és 2021 között az energiaszektorban az E.ON-Elműnél szerzett tapasztalatokat pénzügyekért felelős igazgatósági tagként, valamint az integrációs bizottság tagjaként. Korábban a Cisco magyarországi leányvállalatát vezette, előtte pedig a Raiffeisen Banknál igazgatósági tag, a management bizottság tagja és pénzügyi vezérigazgató-helyettes volt. A pénzintézetnél 1989 és 2014 között dolgozott, ez alatt többek között az alábbi területeket felügyelte ebben az időszakban: Stratégia és Kontrolling, Lakossági és Vállalati Operáció, Leányvállalatok, Kockázatkezelés, Jog, Beszerzés.

Dr. Terták Elemér több mint 25 éve különböző vezetői pozíciókat tölt be pénzintézeteknél, a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének a tagja. 2016 és 2005 között főtanácsadóként és igazgatóként dolgozott az Európai Bizottságban, Brüsszelben. Dr. Terták Elemér korábban volt pénzügyminiszteri közigazgatási államtitkár és helyettes-államtitkár is. 2016. júniusától a svájci Global Legal Identifyer Board külső igazgatósági tagja is. A K&H Bank Felügyelőbizottságának 2018. január 1. és 2023. április 30. között volt elnöke.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu