új egyensúlyi helyzet van kialakulóban

„Decemberben ismét 6,6%-kal csökkent a mezőgazdasági termékek ára az előző év azonos időszakához képest, összességében azonban jó évet zárt az ágazat, nemzetgazdasági szinten is meghatározó mértékben hozzájárulhatott a gazdasági növekedéshez. Az év utolsó négy hónapjában ugyanakkor már érezhető az orosz embargó hatása, és egy új egyensúlyi helyzet van kialakulóban az árupiacokon” – nyilatkozta Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„Decemberben ismét, az előző év azonos időszakához képest 6,6%-kal mérséklődtek a mezőgazdasági árak. Összességében azonban jó évet zárt az agrárium, és nemzetgazdasági szempontból is számottevően hozzájárulhatott a tavalyi GDP növekedéshez” - tájékoztatott Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„A termelési és ráfordítási költségeket mutató agrárolló éves szinten jó jövedelmet biztosított a szektornak, ugyanakkor az év utolsó négy hónapjában az orosz embargó hatására erőteljesebben kinyílt. A szankciók piactorzító hatása jelenleg is érvényesül, mivel azonban a termelés globális szinten egyensúlyban van, ezért idő kérdése, hogy a piacokon is egy új egyensúlyi helyzet alakuljon ki. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Oroszország új ellátókat talál, míg az orosz felvevőpiactól elesett exportőrök, így a hazai termelők is, új piacokra találnak” – hangsúlyozta Tresó István. A gabonaárak jelenlegi emelkedése a szakember szerint nem indokolt, mivel a gabonakészletek jól feltöltöttek, és globálisan a vetési állapotok is kedvezőek. 

„Most, hogy Brüsszel jóváhagyta az új uniós költségvetési ciklus öt operatív programját, az élelmiszeripar már a konkrét kormányzati intézkedéseket várja, hogy beindulhasson a támogatások tényleges lehívása” - mondta el a szakember. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 172 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 733 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 24,8milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -32,5  milliárd forint

K&H Biztosító
2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 123,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,6 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu