tűszúrás helyett sárgaságmérő monitor

hiánypótló eszközt kapott a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház az újszülöttek vizsgálatához

Modern eszközzel diagnosztizálhatják az újszülöttkori sárgaságot a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán. A K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően tűszúrás helyett ezentúl sárgaságmérő monitorral vizsgálhatják a kicsiket, ami jelentősen csökkenti az újszülöttek fájdalmát, és segíti az orvosok, ápolók mindennapi munkáját.

Az újszülöttkori sárgaság rendkívül nagy gyakorisággal fordul elő, amelyet eddig csak vérvétellel tudtak diagnosztizálni a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán. A betegség általában a harmadik vagy a negyedik napon jelenik meg, sárga foltokat okozva a babák bőrén és nyálkahártyáján. A kiváltó ok a bilirubin (sárga festékanyag) elszaporodása a szervezetben, mely koraszülöttek esetében hosszú hetekig is eltarthat. Pontos diagnosztikája rendkívül fontos, hiszen rövid távon máj- és lépnövekedést, keringési és légzési elégtelenséget okozhat, hosszú távon pedig az újszülöttek idegrendszerét is károsíthatja. A kaposvári kórház orvosai a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően ezentúl az új sárgaságmérő monitorral egyszerűbben és gyorsabban vizsgálhatják a legkisebbeket, így a korábbi fájdalmas vizsgálatok akár 50 százaléka kiváltható.

„K&H gyógyvarázs programunkkal az elmúlt 13 évben 389 alkalommal segítettünk a hazai gyeremekegészségügyi intézményeket, összesen közel 618 millió forint értékben. Nagy öröm számunkra, hogy évről-évre ügyfeleink, partnereink és dolgozóink is csatlakoznak hozzánk, így újabb kórházakat, mentőállomásokat és gyermekháziorvosi rendelőket tudunk segíteni” – mondta Kissné Makk Edit, a K&H Csoport kaposvári bankfiókvezetője

„Tavaly év végén közel 360 munkatársunk döntött úgy, hogy karácsonyi vacsorájának összegét a gyermekegészségügy segítésére, a K&H gyógyvarázs programnak ajánlja fel. Ennek a hozzájárulásnak, azaz kollégáinknak köszönhetően a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház most új sárgaságmérő monitorral gazdagodhatott, ami segíteni fogja őket abban, hogy könnyebben meghozhassák okos döntéseiket, így a gyerekek is minél hamarabb családjuk körében lehetnek” – tette hozzá Kissné Makk Edit.

„Csecsemő- és Gyermekosztályunkon átlagosan mintegy 40 százalék azon sárga újszülöttek aránya, akiknél eddig csak többszöri vérvétellel tudtuk megállapítani a bilirubin szintet. Nagy öröm számunkra, hogy az új műszer segítségével ezentúl fájdalommentesen végezhetjük babáink vizsgálatát” – mondta Dr. Major Andrea, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa.

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 618 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Eddig összesen 389 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét. 

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 48 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül már videón is.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink: 

K&H Bank
2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint 

K&H Biztosító
2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu