tudatosság és kreativitás: a következő hetek legfontosabb sportkellékei

A jelenlegi körülmények ugyan a közösségi és a sportesemények elhalasztását eredményezik, de most még inkább érdemes odafigyelnünk a rendszeres testmozgásra immunrendszerünk erősítése érdekében. Bár felelős magatartásunkkal a kültéri kikapcsolódási és sportolási lehetőségek háttérbe szorulnak, ebben az időszakban is lehet élvezetes a mozgás. Ideje olyan innovatív eszközöket és kreatív megoldásokat kipróbálni, amik segítségével az otthonunkban könnyen kialakítható a napi (sport)rutin – tanácsolja a K&H mozdulj! program.

A korábbi évek Eurobarometer kutatási eredményeiből kiderült, hogy a testmozgás és az egészséges életmód sokak számára hazánkban is kulcsfontosságú. A legtöbben a szabadban, parkokban mozognak, valamint gyakori a munka és a lakhelyünk közti ingázás alatt erre fordított idő is. Otthon csupán 32%-unk végez testmozgást, így ezzel a következő hetekben sokunknak kell megbarátkoznia.

mozgás lemondások nélkül

„A K&H mozdulj! program az egészséges életmód támogatójaként hosszú évek óta elkötelezett a rendszeres testmozgás népszerűsítésében, amiről ebben az időszakban sem kell lemondanunk. Azonban fontos, hogy most a tudatosság és a kreativitás a legfontosabb sportkellékünkké váljon. Érdemes nyitottnak lennünk és akár a korábbi szokásainktól eltérően új eszközöket, vagy mozgásformákat kipróbálnunk, felfedeznünk. Ezekkel nemcsak eltöltjük, de fel is dobhatjuk az otthon töltött időt, miközben egészségünkért, immunrendszerünk erősítéséért is sokat teszünk” – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

digitális személyi edző

Az innovatív kommunikációs megoldásoknak köszönhetően ma már számos lehetőségünk nyílik ötvözni a sportolást és a kikapcsolódást, így élvezhetjük az online edzéseket, joga, tánc vagy gerinctornákat. A letölthető mobilapplikációk gondoskodnak a folyamatos és változatos edzésprogramokról, így a telefonunk most még fontosabb partnerünk lehet. Rengeteg testedzéssel foglalkozó applikációt találhatunk már egy kis kereséssel, és az egyetlen, amire ezen kívül szükségünk lesz mindössze egy kis szabad terület a szobában. Vigyázat, mert ha olyan programot választunk, a nap bármely szakaszában, akár egy skype meeting közepén is mozgásra szólíthat fel minket.

közösségi sportolás otthon

Aki nem szeret vagy nem tud egyedül sportolni, beltéri mozgás közben sem kell a közösségi élményt, az edzőtársakat nélkülözni. Video chaten a kihívást vagy a teljesített eredményt is megoszthatjuk barátainkkal, akiket a közösségi felületeken közös webes fitness órákra is invitálhatunk.

sporteszközök szinte bármiből

A sporteszközök beszerzése sem korlátozhatja a mozgásra vágyókat. Drága fitness gépek helyett elég, ha olyan erősítő eszközöket használunk, mint az ugrálókötél, a súlyzók, a rugalmas gumiszalagok vagy a fitness labda. A kreatívabbak otthoni kellékekből varázsolhatnak sportfelszereléseket, így vízzel megtöltött palackokat, vagy mosószeres dobozokat használhatunk súlyzóként. Támaszként pedig a fal vagy egy szék is segítségünkre lehet.

Kapcsolattartó

LWp Kommunikáció

  • info@lwp.hu
  • +36 1 279 3900
  • +36 30 525 9520