továbbra is szeretik a befektetők a megtakarítási számlákat

„A tartós befektetési számla és a nyugdíj-előtakarékossági számla esetében is komoly eredményeket hozott a tavalyi év. A nyesz esetében a korábbi évekhez hasonló, míg a tbsz esetében azt meghaladó mértékű állománynövekedés történt” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

2012-ben is népszerű volt az ügyfelek körében a tartós befektetési számla (tbsz) és a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz). A K&H tbsz illetve nyesz számlákon elhelyezett megtakarítások összege 2012-ben is jelentős, 20%-ot meghaladó mértékben növekedett, habár az ügyfélszám növekedése valamelyest lassult az elmúlt évekhez képest. „Azok, akik felismerték a megtakarítási számlák előnyeit, és néhány évre előre tudják tervezni megtakarításaikat, továbbra is nagyon kedvelik a tbszt” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. „Elsősorban a befektetési alapokban megtakarítást elhelyezőkre jellemző a tbsz használata. Ennek oka az lehet, hogy általában véve pénzügyileg tudatosabbak, képzettebbek, jobban megtervezik befektetéseiket, így az ilyen típusú kedvezményeket is jobban ismerik és használják” – hangsúlyozta a befektetési szakember.

A tavalyi év igen komoly eredményt hozott a tbsz szempontjából, mivel közel 30%-kal nőtt a K&H tartós befektetési számlákon elhelyezett megtakarítások összege. Ez gyakorlatilag 19 milliárd forintot meghaladó mértékű állománynövekedést jelent, ami meghaladja a 2010-es és 2011-es eredményeket is. Habár a tavalyi évtől kezdődően nemcsak forintban, hanem devizában is nyitható tbsz, ennek használata egyelőre nem jellemző az ügyfelekre, így az eredményeket sem befolyásolta számottevően.
A K&H nyugdíj-előtakarékossági számla esetében is kedvező volt a tavalyi esztendő. „Azt látjuk, hogy bár az elmúlt évekhez képest lassult a nyeszt használó ügyfelek számának növekedése, az állománynövekedés továbbra is számottevő. 2012-ben közel 25%-kal gyarapodott az ilyen formában elhelyezett megtakarítások összege, idén pedig már a 100 milliárd forintot is meghaladhatja a nyesz számlákon elhelyezett befektetések értéke” – mondta el Zobor Zsuzsanna 

„Mivel az idei évben is érvényben maradtak a hosszú távú megtakarításokra vonatkozó adókedvezmények, ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy érdemes tartós befektetési számlán, illetve nyugdíj-előtakarékossági számlán elhelyezni a megtakarításokat. Tbsz esetén a felhalmozási évet követő 3. év után kamatadó-kedvezmény, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes adómentesség vehető igénybe, míg nyesz esetében a kamatadó-mentesség mellett további állami támogatás is igényelhető” – javasolja a befektetési szakember.  

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu