tovább a közös úton

A K&H és az Agrár Európa Kft. által szervezett Agrár Klub rendezvényén az agrárium egészét érintő szakmai és érdekképviseleti rendszer működését, változásait, fejlődési lehetőségeit vitatták meg az ágazat szereplői. A szakmai fórum keretében Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke bemutatta a NEGTÁR programot, valamint beszélt egy országos növényvédelmi rendszer létrehozásáról, míg dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke hangsúlyozta a belföldi és nemzetközi szervezetekkel együttműködésben folyamatosan működtetett szakmai adatbázis fontosságát.

A K&H Csoport és az Agrár Európa Kft. által szervezett Agrár Klub rendezvényén nem egy konkrét szektor, hanem az agrárium egészét érintő téma - a mezőgazdaság és élelmiszeripar szakmai és érdekképviseleti intézményrendszereinek működése, aktuális változásai, és a közös érdekérvényesítésben rejlő lehetőségek megvitatása - került a középpontba. „Kiemelt jelentőségét látjuk az ágazat cégei, szervezetei közötti folyamatos szakmai párbeszédnek, együttműködésnek. Hisszük azt, hogy ez elengedhetetlen feltétele a hazai agrárium hosszú távú, fenntartható növekedésének. Többek között ez volt az egyik oka, hogy több mint két évvel ezelőtt felelevenítettük az Agrár Klub hagyományait, a különböző szakmai szereplők közös gondolkodását, a fejlődési lehetőségek és az együttműködési lehetőségek közös kutatását lehetővé tevő fórumot” – hangsúlyozta ki Tresó István, a K&H Agrárüzletág ügyvezető igazgatója

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke előadásában bemutatta a megújult kamara rendszerének változásait. A több mint 360 ezer tagot magába foglaló megújult hazai kamarai rendszer legfőbb célja, hogy a tagok számára a mindennapi tevékenységük ellátásához ténylegesen hasznosítható szolgáltatásokat nyújtson. Ennek keretében létrejött az Egységes Gazdatámogató Rendszer, az ún. NEGTÁR program, amely lehetővé teszi a termésbecslést és állapotminősítést, a mezőgazdasági káresemények felmérését, a kölcsönös megfeleltetéssel kapcsolatos ellenőrzést, az őstermelői igazolványok kiadását és érvényesítését, valamint az egységes kérelmek benyújtását. A fejlesztés ezzel még nem zárult le, hiszen folyamatban van egy országos növényvédelmi előrejelző rendszer létrehozása, amely akár parcellákra és növényi kultúrára lebontva meg tudja majd adni az aktuálisan veszélyt jelentő kórokozókat. Így a növényvédelem lényegesen hatékonyabban, ugyanakkor költségtakarékosabban valósulhat meg. 

A szakmai érdekképviselet jövőbeni lehetőségeit saját tapasztalatain keresztül dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke mutatta be. A nemrég a szakmaközi szervezet elismerést is megkapó terméktanács vezetője kihangsúlyozta, hogy a jó érdekképviselethez elengedhetetlen az ágazat nagyarányú lefedettsége. Ugyanakkor az alapanyag szinten mintegy 250 milliárd forintot, míg feldolgozott termékként ennek dupláját termelő baromfiipar szereplői között az érdekazonosságok mellett jelentős, termékpályán belüli és kívüli érdekellentétek is feszülnek, amelyeket folyamatosan kezelni kell. A szakember elengedhetetlen látja a folyamatosan működtetett szakmai adatbázist, amely pontos, gyors, hiteles ágazati információkkal szolgál, emellett szükségét látja a belföldi kapcsolatok mellett a nemzetközi társszervezetekkel történő együttműködést, tapasztalatcserét. „A jövőbeli cél egyértelműen az együttműködések erősítése, és a fokozottabb szakmai szerepvállalás kell, hogy legyen a terméktanács számára, de az agrárium egészét tekintve is” – emelte ki dr. Csorbai Attila.  

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 984 milliárd forintos állományával rendelkezett 2014. december 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu