többet tudnak, mint amennyit mondanak a diákok?

megvannak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő győztesei

Korosztályonként az ország nyolc legjobb csapata mérte össze tudását június 3-4-én, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő döntőjén, hogy kiderüljön, kik 2013 legügyesebb diák pénzügyesei. A versenyt két budapesti, egy hajdúböszörményi és egy hajdúszoboszlói csapat nyerte.

„A K&H Csoport számára nagyon fontos a fiatalok pénzügyi oktatása. Azt szeretnénk elérni, hogy a verseny játékos feladatai által olyan gyakorlati pénzügyi tudást szerezzenek a diákok, melynek köszönhetően pénzügyileg tudatosan gondolkodó és cselekvő felnőttekké válnak. Ehhez a tanulási folyamathoz szeretnénk hozzájárulni immár harmadik éve a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel és nagy örömünkre szolgál, hogy idén már 700 csapat, közel 3000 diák jelentkezett” – mondta megnyitó beszédében Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A kétnapos versenyen érdekes, izgalmas és elgondolkodtató pénzügyi feladatokat oldottak meg a csapatok a  vetélkedő budapesti döntőjén. Az alsó tagozatosok egyik kedvence volt az óriás társasjáték, ahol élő bábukként lépegettek a kérdéseket megválaszolva. Emellett nagy sikere volt a bevásárlós feladatnak is, ahol egy recept összetevőit kellett a gyerekeknek beszerezniük a „piacról”.

A felső tagozatosokra már összetettebb feladatok vártak, például ki kellett választaniuk egy adott család havi költségvetését. Át kellett gondolniuk azt is, mi minden szükséges egy diáknak az iskolakezdéshez, és azt hogyan tudják minél olcsóbban beszerezni. A gyerekek örömmel vették, hogy a középdöntőben oly népszerű activity játék a döntőben is szerepelt.

Az 1-2. osztályosok versenyét a hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskolából érkező Pénznyerőkcsapata nyerte. A 3-4. osztályosok közül a budapesti Takarék okoskodók csapata került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok közül a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolából érkező Arany csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. A 7-8. osztályosok kategóriájában ismét egy budapesti csapat nyert, a Szűcs Sándor Általános Iskolából érkező Szűcsösök csapata.

„Nagyon sokat tanultunk mindannyian a mai verseny feladataiból. Azt látom, hogy sokkal többet tudnak a kisdiákok, mint amennyit el tudnak mondani. Nagy tanulság, hogy nemcsak az ismereteket kell elsajátítani, de meg kell tanítani őket arra, hogy a bennük lévő tudásanyagot összefüggően el tudják mondani. Ezért is nagyszerű ez a verseny, hiszen itt lehetőségük volt ezt gyakorolni” – mondta  az 1-2. osztályosok versenyét értékelve Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pedagógia fejlesztő munkatársa.

A döntő zsűrijének tagjai Dr. Grimm Krisztina, a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Irodájának vezetője, Pálfi Györgyné Nikoletti Klára, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pedagógia fejlesztő munkatársa, Szalay György, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központjának vezetője, Csonka András színművész, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, Kohári Edit, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatója és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója voltak.

A győztes csapatok értékes nyereményeket kaptak, többek között karórát, rollert, mp3 lejátszót, Nintendo DS-t, emellett díjazták az első három helyezett iskoláját és felkészítő pedagógusát is.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu