több mint 300 kárbejelentés érkezett a szélsőséges időjárás miatt

A Dél-Alföldön a jégeső okozta a legnagyobb gondot

Eddig 305 kárbejelentés érkezett az elmúlt két hét szélsőséges időjárása miatt a K&H Biztosítóhoz. A vasárnap-hétfői viharos szél miatt 64 bejelentés érkezett, a Dél-Alföldön elsősorban a jégverés okozott károkat.

Vasárnap éjszaka és hétfőn igencsak viharosra fordult az időjárás. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legnagyobb vihar. Vaján 60 ház sérült meg, 38 embert kiköltöztettek. Több tuba mellett tornádót is lefilmeztek a Nyírségben fekvő Őr nevű településen.

A K&H Biztosítóhoz eddig 64 kárbejelentés érkezett a hétvégére és hétfőre vonatkozóan, ami az  időjáráshoz kapcsolódik. Jégverés miatti kárbejelentés 21 volt, ebből 13 érkezett Szegedről és Algyőről. Vajáról 2 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz.

A múlt heti felhőszakadással együtt így 305-re emelkedett a Biztosítóhoz beérkezett, szélsőséges időjáráshoz kapcsolódó kárbejelentések száma. Akkor 241 kárbejelentés érkezett: ebből 15 jég okozta, 78 közvetett vagy közvetlen villámcsapás, 23 talajszinten felgyülemlett csapadék és 125 szél által okozott kár volt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint még nincs vége a rossz időnek: ma Észak-Magyarország térségében hullott 24 mm csapadék. A legtöbb csapadék az elmúlt 10 napban Budapesten és a Duna-Tisza-közén hullott. Lassan azonban csökken a felhőzet és mérsékelt marad a légmozgás is.

„Májusban még bármikor előfordulhat hasonló ítéletidő, ezért továbbra is jobb, ha felkészülünk a hasonló helyzetekre. Ha a pünkösdi hétvégére elutazunk, a pincékből továbbra is helyezzük biztonságos helyre, a lakásba vagy tegyük platóra az értékeinket. Távozás előtt gondosan csukjuk be az ablakokat, erre nemcsak a lakásokban, de a társasházakban a folyosókon is figyeljünk oda”  – javasolta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: ha az óvintézkedéseink ellenére kárunk keletkezik, azt két napon belül jelentsük be a biztosítónknak az ügyfélszolgálaton telefonon vagy az online kárbejelentőn keresztül.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu