több megoldás egyetlen megtakarításban

K&H megtakarítási cél – február alapok alapja

„A lakossági megtakarításoknak számos célja lehet, ezért nehéz előre meghatározni, hogy milyen összegben és mikor lesz szükség az addig megtakarított pénzre. Érdemes ezért olyan megtakarítási formát keresni, amely egyszerre több befektetői igényre kínál megoldást. A K&H megtakarítási cél – február alapok alapja rugalmasságának köszönhetően megfelelő választás azoknak, akik közép- illetve hosszú távú megtakarításokban gondolkodnak, ugyanakkor nyílt végű, így bármikor könnyen hozzájuthatunk pénzünkhöz” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A lakossági befektetők megtakarításainak többféle célja lehet (nyugdíj-megtakarítás, lakás- és autóvásárlás, gyerekek taníttatása, stb.), ezért nehéz előre meghatározni, pontosan mikor, milyen összegben és mire  történik majd a felhasználás. Ebben az esetben a legkényelmesebb megoldás az lehet, ha a többféle célra félretett pénz egyetlen, ám nagyon rugalmas befektetésben összpontosul. „A K&H megtakarítási cél – február alapok alapja lényege éppen az, hasonlóan a tavalyi nagy sikerű megtakarítási cél alaphoz, hogy egyetlen megtakarításban kínál megoldást a különböző befektetői igényekre. Ezzel leveszi a befektetőről a befektetési döntések terhét, mivel megfelelő eszköz a közép- és hosszú távú befektetési célok megvalósításához, miközben a betéti kamatoknál magasabb hozam elérésének lehetőségét is biztosítja” – magyarázta Zobor Zsuzsanna. „Az alap által kínált kényelmet és rugalmasságot egyértelműen pozitívan értékelik a hazai befektetők, hiszen a márciusban kibocsátásra kerülő alap elődje 2012-ben a legkeresettebb befektetési alapunk volt, összesen 20 milliárd forint megtakarítást helyeztek el benne, és a most jegyezhető alapban is már több mint 7 milliárd forint gyűlt össze” – hangsúlyozta a szakember. 

 

A K&H megtakarítási cél – február alapok alapja sajátossága, hogy egy aktívan kezelt, a piaci trendeket folyamatosan követő, rugalmasan változó portfóliót nyújt a befektető számára. Amikor kedvezőek a tőkepiaci körülmények, az alap emeli a kockázatosabb, de magasabb hozamlehetőséget kínáló részvény és kötvény típusú eszközök arányát. Negatív piaci hangulat esetén pedig a biztonságosabb, pénzpiaci típusú eszközök arányát növeli a portfólióban, így szélsőségesen negatív tőkepiaci környezetben a portfólió akár 100%-ban is tartalmazhat biztonságos pénzpiaci típusú eszközöket. Emellett az alap dinamikus portfólió védelmet (Constant Proportion Portolio Insurance, CPPI) alkalmaz, amely biztosítja, hogy az alap árfolyama ne süllyedjen a megőrizni kívánt védelmi szint alá. 

A két megtakarítási cél alap kockázat-megosztási lehetőséget is biztosít, mivel a hasonló struktúrájú alapok között szabadon mozoghatnak a befektetők, árfolyamvédelmi szintjük beállítása viszont két különböző időpontban - februárban és júniusban – történik.

 

„A K&H megtakarítási cél – február alapok alapja nyíltvégű befektetési alap, amely nagymértékű rugalmasságot biztosít a befektetők számára, mivel bármely forgalmazási napon megvásárolható, illetve vissza is váltható. Mindemellett az alapba nemcsak egy alakalommal, egy összegben lehet befektetni, hanem akár rendszeresen is, vételi megbízás formájában” – tette hozzá a szakember.  

 

Az alap jegyzése 2013. január 14-én indult a K&H lakossági fiókhálózatában, a jegyzést követően az alap folyamatos forgalmazása március 18-án kezdődik. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1900 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 123 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 209 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2357 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 14,6 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2012. szeptember 30-án:
teljes kezelt vagyon:  744,8 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  118,1 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon:  624,1 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,6 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,1 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu