temetéstől a hobbiállatig

bővült a K&H Biztosító lakásbiztosítási palettája

Ma már általános elvárás, hogy a különböző ingóságokat, vagyontárgyakat biztosíthassuk, legyen az ékszer, informatikai eszköz vagy hobbi állat. A K&H Biztosító új lakásbiztosítási konstrukciója ezekre az igényekre ad megfelelő választ.

Eltérőek a biztosítási szokások az egyes országokban a bérlemények arányától függően. Külföldön, például Angliában vagy az Egyesült Államokban inkább jellemző a lakásbérlés, mint  lakástulajdonosnak lenni. Magyarországon viszont megszokott dolog, hogy nem bérlik, hanem megveszik az ingatlant az emberek. Emiatt viszont nagyobb a felelősség-érzetük, hiszen a tulajdonát az ember jobban akarja védeni, ezért nagyobb hajlandósággal köt biztosítást. Emellett ma már általános elvárás, hogy a különböző ingóságokat, vagyontárgyakat is biztosíthassuk, legyen az ékszer, informatikai eszköz, hobbiállat vagy egy drága szobanövény. A K&H Biztosító az újonnan jelentkező igények alapján alakította ki új lakásbiztosítási konstrukcióját.

“A folyamatosan változó igényeknek megfelelően igyekeztünk úgy kialakítani az új biztosítást, hogy az ügyfelek minél egyszerűbben, könnyebben választhassák ki a nekik megfelelő biztosítási csomagot, ugyanakkor már az alapbiztosításban is minél szélesebb körben fedezetbe vonhatók legyenek az ügyfelek féltett vagyontárgyai. A rendkívül rugalmasság miatt lakáscélú hitel biztosítási fedezeteként és albérlet biztosítására is kedvező ez a megoldás” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

Ennek megfelelően a jövőben műtárgyak, ékszerek, nemesfémek, szőrmék, a hobbiból tartott állatok, szobanövények, építéshez, felújításhoz használt építőanyagok és épületszerkezeti elemek is biztosíthatók. Ingóság esetében a biztosítási fedezet kiterjed Magyarország területére is 150 000 forintig, ez a hordozható vagyontárgyak, például a laptop, kerékpár esetében fontos.

Várhatóan népszerű lesz a választható kiegészítő biztosítások közül például az épülettartozékok lopás, betöréses lopás és rablás biztosítása, melynek keretében a biztosító téríti a kárt például az antenna, parabola lopása, vagy a kazán betöréses lopása esetén.

Az új temetési biztosítás meglétekor a biztosított baleset miatti, egy éven belül bekövetkező halála esetén a biztosító megtéríti a temetés számlával igazolt költségeit. Érdemes erre is előre gondolni, hiszen egy váratlan haláleset a magas költségek miatt sok családban okoz átmeneti likviditási problémákat.

Szintén új elem a munkanélküli biztosítás. A K&H Biztosító ebben az esetben akár három hónapig 20 ezer forinttal hozzájárul a rezsiköltségekhez.
„Manapság kevesen  rendelkeznek olyan megtakarítással, amely  egy-egy váratlan esemény során ne okozna jelentős anyagi hátrányt. Ha azonban biztosítást kötünk, a nehéz helyzetek is könnyebben átvészelhetők, legyen szó betörésről, halálesetről vagy a munkahely elvesztéséről” – közölte Kaszab Attila.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu