taroltak a fővárosi diákok a pénzügyi vetélkedőn

jó hangulatban telt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő első középdöntője

Négy fővárosi csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő első középdöntőjén. A mostani fordulóban Budapest és Pest megye diákjai játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat.

Összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat versenyzett hétfőn. A zsűri tagjai között foglalt helyet Csőváriné Gurubi Judit budapesti tankerületi igazgató, Osváth Sarolta újságíró, a Pannon Lapok Társasága, Budapesti Központi Szerkesztőség részéről, valamint Kriska-Sali Szilvia, a K&H Bank Zrt. közép-magyarországi régiójának lakossági fiókcsoport igazgatója, a zsűri elnöke. „A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő egy jó lehetőség arra, hogy a gyerekek játékos formában gyakorolják a pénzügyi döntéseket, például egy szerepjátékon vagy egy kódfejtős feladaton keresztül” - közölte  Kriska-Sali Szilvia.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Szupercsapat nyert, a budapesti, 23. kerületi Török Flóris Általános Iskola képviseletében, a 3-4. osztályosok kategóriájában szintén a Török Flóris Általános Iskola tanulói, a Bankangyalok nevű csapat került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a BanKalandok nevű csapat végzett az első helyen a Budapest IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában az Arany Ászok nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők a kőbányai Bornemissza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola képviseletében vettek részt a versenyen.

A K&H Csoport különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, hogy már fiatalként is tudatosan és okosan hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, természetes legyen számunkra a napi pénzügyekben való eligazodás és ezen a területen is teljes életet élhessenek. Éppen ezért immár negyedik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, melynek első, online fordulóján 4700 kisdiák mérte össze pénzügyi tudását országszerte. A mostani regionális középdöntőn korosztályonként 5-5 csapat versengett, a kategóriák győztesei pedig a júniusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy kiderüljön, kik lesznek 2014 legjobb diák pénzügyesei. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink:

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu