Taroltak a bihari diákok

Három bihari csapat is nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő hetedik középdöntőjén

Három Hajdú-Bihar megyei és egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő debreceni középdöntőjén. Az országos verseny hetedik regionális középdöntőjében játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye diákjai.

Április 17-én, szerdán Debrecenben a Józsai Közösségi Házban került sor a K&H Vigyázz, Kész, Pénz!pénzügyi vetélkedő hetedik középdöntőjére. A versenyen Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye diákjai mérték össze tudásukat.

Összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat versenyzett hétfőn. A zsűri elnöke Lőrincz György, a K&H Bank Kelet-magyarországi lakossági régió fiókigazgatója. „Egyre nagyobb az érdeklődés a diákok körében a vetélkedő iránt, idén már közel 3000 kisdiák indult az országos verseny első fordulóján. Közülük választotta ki a zsűri azt a 20 csapatot régiónként, melyek az egyes középdöntőkben mérhetik össze tudásukat. A K&H Bank örömmel látja, hogy a versenyre évek óta visszatérő gyerekek egyre többet tudnak a család kiadásairól, hogy milyen alapvető pénzügyi döntéseket kell hónapról hónapra meghozniuk” – mondta a fiókigazgató.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskolából érkezőPénznyerők nevű csapat nyert, a 3-4. osztályosok kategóriájában pedig a magyi Palásti László Általános Iskola csapata, az Okoskodók került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában az Arany Csapat nyert a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában a Bátori Pénz Mágnes nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda, Bölcsőde, Zrínyi úti Intézményegységéből érkeztek.

A K&H Csoport elkötelezetten hisz benne, hogy a fiatal korban elkezdett pénzügyi oktatással tehet a legtöbbet azért, hogy a mostani diákok felnőttként tudatosabban kezeljék majd pénzügyeiket és okos döntéseket hozzanak. Éppen ezért immár harmadik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! általános iskolai pénzügyi vetélkedőt, melynek első, online fordulóján közel 3000 kisdiák mérte össze pénzügyi ismereteit országszerte. A mostani regionális középdöntőn korosztályonként 5-5 csapat versengett, a kategóriák győztesei pedig a májusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy eldöntsék, kik lesznek 2013 legjobb diákpénzügyesei.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu