Szerencsi iskolások nyerték a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő különdíját – Több mint száz diák vett részt a budapesti osztálykiránduláson

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kiírója különdíjjal jutalmazta a szerencsi diákokat nevező Bolyai János Katolikus Általános Iskolát. Ezt a díjat az idei évben a hátrányos helyzetű térségekből legnagyobb számban pályázó iskolának ajánlotta fel a K&H Csoport. A díj egy egész napos budapesti pénzügyi tematikájú tanulmányi kirándulás volt.

A Bólyai János Katolikus Általános iskola idén először nevezett a versenyre és máris különdíjat nyert. A díjra a hátrányos helyzetű térségekben lévő települések iskolái nevezhettek. A Bólyai a legnagyobb csapatszámmal indult ebben a tanévben a K&H Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi vetélkedőn. Az iskola 110 diákkal összesen 25 csapattal készült fel a versenyre.
A vetélkedőhöz kapcsolódóan a K&H Csoport többedik éve hirdet külön programot az ország 47 hátrányos helyzetű térségének iskolái számára. Idén először a legtöbb csapatot nevező iskola diákjai, felkészítőikkel együtt egy egész napos budapesti pénzügyi témájú tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Az első állomás az Országos Levéltár volt, ahol a Kossuth bankó történetével ismerkedtek a gyerekek, majd betétkönyvet készítettek. Ezt követően a K&H Csoport székházába ment a diákcsapat, ahol pénzügyi témájú programokkal, érdekességekkel, és izgalmas csapatjátékokkal töltötték a nap további részét. A nap a Csodák Palotájában zárult.

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese, Kissné Nagy Angelika elmondta, „Először a kollégák tudták meg, hogy a mi iskolánk nyerte el a K&H vetélkedőjének különdíját, és borzasztóan örültünk, hogy a mi diákjaink mehetnek az osztálykirándulásra. Már alig vártuk, hogy lássuk a diákok reakcióját, amikor megtudják, ők nyertek, és az is történt, amire számítottunk. Hatalmas élményként éltük meg mindannyian, a tanítóinkkal, a diákokkal, és persze a szülőkkel együtt.”

„A K&H Csoport kiemelt fontosságúnak tartja a fiatalok pénzügyi edukációját. Az ország hátrányosabb térségeinek diákjaira külön figyelmet fordítunk, hogy hozzásegítsük őket a mindennapi életben nélkülözhetetlen pénzügyi ismeretek elsajátításához. Meggyőződésünk, hogy a gyermekkorban megszerzett tudás, kialakított gondolkodás elengedhetetlen a teljes és sikeres felnőtt élet kialakításához” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs igazgatója.

„Rengeteget készültünk, gyakoroltunk a gyerekekkel. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! tananyagot beépítettük a délutáni foglalkozásokba, sok kutatómunkát végeztünk és órákig ültünk a könyvtárban a diákokkal. Igyekeztünk a lehető legalaposabban felkészíteni minden tanulót a vetélkedőre. Az alsósoknak a számolási feladatok bizonyultak a legnehezebbnek, de apránként ráéreztek a pénzzel való számolásra, míg a felsősöknél inkább a csapatmunka fejlődött észrevehetően” – mesélte Kissné Nagy Angelika, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese. „Jól tettük, hogy jelentkeztünk, és hogy ilyen sok tanulónkkal neveztünk a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedőre, hiszen egyértelműen hiánypótló tananyagra fektet hangsúlyt, nem utolsó sorban élményszerű tanulást nyújt. A fiatalok ugyan hallanak otthon pénzügyekről egy bizonyos szinten, de annak tudatosítása, hogy milyen buktatókkal találkozhatnak a hétköznapi pénzhasználatban, a gyakorlatban is tudatosítani kell bennük.”

   

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

Főbb adataink:

K&H Bank
2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu