száguldó befektetések

K&H jövő autói alap

Az autóipar robbanásszerű fejlődése nem csak a közlekedést és az autózás élményét alakítja át gyökeresen, hanem az autóipari vállalatok, beszállítók és technológia cégek kilátásait is. A K&H jövő autói alap az autóipari trendek fejlődéséből üzleti előnyt szerző világcégek növekedéséből profitál.

Az autóipari fejlesztések terén két fontos piaci trend zajlik egyszerre. Egyrészt az autóipar fejlődése a mindennapokba hozza azokat a technológiákat, amelyek évekkel ezelőtt még csupán a fantasztikus filmek elengedhetetlen látványvilágát adták. Több innováció, mint az automatikus parkolás, a GPS-követés, az autón belüli internet, az automatikus reflektor-vezérlés és sávtartás, az indukciós autótöltés vagy a távoli leállítás már ma is alkalmazott. A vezető nélküli járművek az iparban és szállítmányozásban már megjelentek, az évtized végére - de legkésőbb a következő évtized elejére - pedig már az önvezetésre is képes autók tömeggyártása is beindulhat az ágazati előrejelzések szerint. 

Másrészt az autóipar is részese a jelenleg zajló technológiai robbanásnak. Egy modern autóban átlagosan 50 processzor van, és csak egyre több különböző technológia kerül az autókba (EBS, ABS, fedélzeti computerek, hálózati összeköttetés, stb.). 2020-ra pedig már az állandó egészségellenőrzés vagy a szélvédőre kivetített GPS is a kiegészítő felszerelések közé tartozhat majd. Az autók kényelmi és szórakoztató funkcióinak dinamikus bővülésével tehát azok az elektronikai cégek is autóipari beszállítókká válnak, amelyeket leginkább számítógépek, telefonok gyártóiként ismerünk. 

De nem csak a technológiai fejlesztések tartják lendületben a szektort, hanem az autópiac látványos bővülése is, hiszen a pénzügyi válság miatt visszaeső piac újra magára talált. Európában és az Egyesült Államokban egyaránt növekszik az autóértékesítés, miközben az ázsiai országok motorizálásában is komoly lehetőség rejtőzik. Az autóeladások száma világszinten 4-5%-kal, míg Kínában 8%-kal bővül évente. 


forrás: Global Automotive Executive Survey 2015, KPMG

A K&H jövő autói alap a szektor óriásaira (pl. BMW, Daimler, Toyota), a szoftver- és alkatrész-beszállítókra (pl. Continental, SAP) és az innovációkat fejlesztő technológiai vállalatokra (pl. HP, Nokia, Nvidia) fókuszál, így az autóipari trendekhez kapcsolódó vállalkozások széles körét lefedi. Az alap 16 vállalat részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést, a névérték 95%-os védelme mellett. A 3 év 10 hónapos futamidő alatt a részvények teljesítményét havi rendszerességgel, tehát összesen 45 alkalommal vizsgálja, és ezek átlaga az induló értékkel összevetve adja a futamidő végén a részesedés alapját.     

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2015. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  1087,1 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 941,5 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  145,6 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu