stratégiai partnerség a családbarát szemlélet jegyében

Családbarát Vállalat Stratégiai Partnerséget kötött a K&H Bank és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, amelynek célja, hogy a családbarát szemléletet minél inkább elterjessze Magyarországon. 

 

A Családbarát Vállalati Stratégiai Partnerség célkitűzése a családbarát szemlélet terjesztése, hogy a magyar fiatalok megvalósíthassák családdal és gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat, és megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.

A Partnerséghez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által felkért vállalatok csatlakozhatnak, amelyek példaértékű családbarát modellt és vállalati kultúrát honosítottak meg és fejlesztenek a szervezeten belül, és erőfeszítéseket tesznek a családbarát szemlélet magyarországi elterjedéséért.

A K&H Bank egyik fő támogatási célja a vonzó munkahely megteremtése. Ennek szerves részét képezi a családbarát vállalati kultúra megvalósítása és fenntartása, a munka- és magánélet egyensúlyát célzó intézkedések. Munkavállalóink nagy része nő, akiket szeretnénk minél jobban támogatni a gyermekvállalásban, a szülés utáni visszatérésben, illetve a harmonikus családi háttér megőrzésében” – mondta el Németh Balázs, a K&H Bank Változáskezelés divíziójának vezetője. „Példaértékűnek tartjuk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezését, hiszen a K&H-nál mi is nagy hangsúlyt fektetünk a családbarát légkör kialakítására. Hisszük, hogy csakis az elégedett és elkötelezett dolgozók tudnak olyan minőségi munkát végezni, amely ügyfeleink elégedettségét is növeli, és az emberi értékek szem előtt tartásával hozzájárulunk a jelen és jövő társadalmának teljesebb életéhez.”

A munka világában a munkáltató és munkavállaló közötti kölcsönösségen, bizalmon alapuló együttműködése, a család- és emberbarát vállalati kultúra biztosíthatja az egyén számára a munka - és magánélet dinamikus egyensúlyát, ezzel nagyobb esélyt teremt a gyermekvállalásra, miközben a humán erőforrás szintjén tervezhető, fenntartható vállalati működést eredményez” – fejtette ki Újvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programmenedzsere.

A K&H már többször kivívta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elismerését, hiszen a vállalat 2014. évben CSR különdíjat, 2015. évben nagyvállalati kategóriában a mozgalom Családbarát Vállalat Pályázatán 1. helyezést ért el.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu