segítség, új bankkártyát kaptam!

összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket a bankkártyacserével kapcsolatban. 

mikor kell cserélnem a bankkártyám?

A bankkártyát a kibocsátó bank automatikusan megújítja, amikor a bankkártya lejár, ez átlagosan 3 vagy 4 évente következik be. A régi bankkártyánk ilyenkor - lejáratkori csere esetén - a kártyán szereplő év és hónap utolsó napjának 24. órájáig érvényes.

Abban az esetben, ha a bankkártyánk használat során megsérült, vagy a rajta szereplő név időközben módosult (házasság esetén például), akkor pótkártyát kapunk a bankunktól. A hibás kártya pótlása díjmentesen igényelhető a bankfiókban.

mennyibe kerül a bankkártya cseréje?

A hibás kártya pótlása díjmentesen igényelhető a bankfiókokban, illetve a lejárt kártya cseréje sem kerül külön pénzbe (a kártya díja ezt tartalmazza). Amennyiben más okból van szükségünk pótkártyára (például névváltozás miatt), akkor annak díja van, amit az aktuálisan érvényben lévő hirdetmény tartalmaz. A díj a pótolni kívánt bankkártya típusától (betéti kártya vagy hitelkártya), illetve a bankkártya fajtájától (elektronikus vagy dombornyomott) függ. Hasznos, ha eleve olyan lakossági számlacsomagot választunk, ahol a számla havi díja már tartalmazza a kártya díjat is.

hogyan kell aktiválni az új bankkártyákat?

A pótkártyákat és lejárt kártya esetén az új kártyákat is inaktív állapotban kapják meg az ügyfelek.

  • amennyiben rendelkezünk K&H lakossági e-bank szolgáltatással, az interneten keresztül azonnal aktiválhatjuk a bankkártyáját (a számlák, bankkártyák menüpont alatt) 
  • érvényes ePIN kóddal hívhatjuk a K&H TeleCentert is, a +36 1/20/30/70 335 3355 telefonszámon
  • a PIN-kód ismeretében a világ bármely, a bankkártya logójával ellátott ATM-nél az első készpénzfelvétellel vagy egyenleglekérdezéssel is aktiválhatjuk a kártyánkat
  • az aktiválást a bankfiókban is megtehetjük
  • azonban vásárlás típusú tranzakcióval nem aktiválható az inaktív kártya

tartozik-e új PIN-kód az új bankkártyához?

Normál kártyamegújításkor, azaz mikor nem tiltott kártyát pótolunk, az új bankkártyához nem kapunk új PIN-kódot. Az "új" bankkártya kondíciói (pl. lejárati ideje valamint a PIN-kódja) megegyeznek az elődkártyáéval. Tehát a PIN-kódunk nem változik. A kódot a K&H Bank ATM-hálózatán keresztül módosíthatjuk alkalmanként 100 forintért.