rövid és hosszabb távon is kedvező megtakarításokra vadásznak az ügyfelek

K&H mix megtakarítás

A növekvő reálbéreknek és a csökkenő rezsiköltségnek köszönhetően a háztartások egy része a felhalmozott megtakarításának keresi a legjobb helyet, a Nielsen kutatásai szerint a magyarok 19 százaléka érzi többé-kevésbé kedvezőnek pénzügyi helyzetét. A következő egy évre vonatkozó munkahelyi kilátásaikat már kevesebben, 8 százalék látja pozitívan. A K&H megújult megtakarítási terméke azoknak kínál megoldást, akik nem biztosak abban, hogy az utóbbi hónapokban felhalmozott minden pénzt hosszabb távon is nélkülözni tudnak. A K&H mix megtakarítás betéti és befektetési részből áll, és ezzel a gyors hozzáférhetőség, magas betéti kamat és hosszabb távon kedvező hozamok kombinációját kínálja.

A Nielsen cég napokban megjelent kutatási eredményei szerint 2013 utolsó negyedévében a magyarok 19 százaléka érezte személyes pénzügyi helyzetét többé-kevésbé kedvezőnek, és ez négy százalékpontos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest. A munkahelyi kilátásokra vonatkozó értékelések nem változtak, csupán a válaszadók 8 százaléka néz ebből a szempontból pozitívan a következő tizenkét hónapra.

Az árakat és saját pénzügyi helyzetét figyelembe véve a megkérdezettek 11 százaléka látja megfelelőnek a jelenlegi időszakot arra, hogy megvásárolja, amit szeretne, vagy amire szüksége van.

„A háztartások egy része a reálbérek növekedése és a rezsicsökkentés miatt az utóbbi hónapokban felhalmozódott megtakarításainak keresi a legjobb helyet. A munkahelyi kilátások miatt azonban csak kisebb részük biztos abban, hogy erre a megtakarításra hosszabb távon sem lesz szüksége. Ebben a helyzetben megnő az érdeklődés a könnyű hozzáférhetőséget kínáló, ugyanakkor a csökkenő alapkamat mellett elérhető legkedvezőbb betéti kamatokat biztosító megoldások iránt” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A K&H mix megtakarítás egy betéti részből és egy befektetési részből áll. A betéti rész 60 vagy 180 napos futamidejű forintban vagy euróban elhelyezett betétet, míg a befektetési rész egy befektetési alap befektetési jegye vagy megtakarítási életbiztosítás, más néven biztosítói eszközalap. A K&H mix megtakarítással így akár 7,8 százalékos kamat és EBKM is elérhető. A jelenleg futó kampányban a K&H mix megtakarítást 2014. január 25. és február 28. között lehet lekötni, illetve ezzel egyidejűleg a befektetést jegyezni.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Bánhegyi Katalin

  • 328 9950
  • katalin.banhegyi@kh.hu
  • www.kh.hu