Pr-Oscart, a legrangosabb nemzetközi pr díjat nyerte el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja

A 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség 2014-es Golden World Award versenyén egyedüli magyarként nyert díjat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja. A pályázatra összesen 415 nevezés érkezett a világ minden tájáról, az egészségügyi kategóriában 9 program került short listre, amelyek közül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot díjazták.

A 700 tagot számláló, londoni székhelyű Nemzetközi PR Szövetség (International Public Relations Association – IPRA) Golden World Award díját immár 24 éve kapják a legkiválóbb, világszinten is példa értékű public relations programok.  A pr szakma Oscarjának számító Golden World Award díjra 2014-ben rekord számú, összesen 415 nevezés érkezett a világ minden tájáról. A nemzetközi szakemberekből álló zsűri Amsterdamban ült össze, hogy két fordulóban értékelje a pályamunkákat, és kiválassza a 30 kategória legjobbjait. Az egészségügyi kategóriában 9 program került short listre, amelyek közül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot díjjal ismerték el.

A K&H a nagyközönség számára 2013 augusztusában indította el K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját, melynek célja, hogy hozzájáruljon a beteg gyerekek lelki, s azon keresztül testi gyógyulásához, és ezzel ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek. A K&H kezdeményezésének jóvoltából meseolvasó önkéntesek járják az ország kórházainak gyermek-osztályait, vagy küldenek be online mesevideókat, hogy gyógyító meséikkel megszépítsék a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

„A díj azt tükrözi számunkra, hogy olyan programot sikerült összeállítanunk, amely a nemzetközi szakmai bírálók szerint is példaértékű: megmozgatja egy egész ország társadalmát, épít tenniakarásukra, segítőkészségükre. A nagyközönség minden tagjának megérinti érzéseit, tízezreket késztet tettre, s így nyitottságuknak köszönhetően a K&H gyógyvarázs mesedoktor önkéntesek mintegy 10 hónap alatt több mint 20 000 kis beteg arcára csaltak mosolyt” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „A mese gyógyító erejéről  mindenki hallott már. A kérdés tehát mindössze az, hogy szánunk-e időt életünkből arra, hogy történetünkkel megörvendeztessünk egy beteg gyereket. Az elmúlt közel egy év során 7000 mesedoktor áldozta fel saját idejét azért, hogy személyes meseolvasással tegye boldoggá a kórházban fekvő gyermekeket. A K&H gyógyvarázs YouTube oldalára pedig már 112 mese került fel, amelyek további 13 000 alkalommal csempésztek örömöt és derűt a beteg gyerekek kórházi napjaiba. Köszönjük önkénteseinknek!”

Az IPRA Golden World Award nemzetközi zsűrije külön kiemelte az idei pályázatok igen magas szakmai színvonalát, és örömét fejezte ki amiatt, hogy a pályázatok nagy része különböző szociális és humanitárius aktivitásokhoz kapcsolódott, ahogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja is.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok jelenleg az ország 42 kórházában olvashatnak mesét a gyerekeknek, míg az online mesevideót beküldők további 30 kórház kis betegeinek felvidításhoz, fájdalmaik feledtetéséhez járulnak hozzá. 

A program 2013-as megvalósításában a K&H partnere a Well PR, a Summa Artium, az Alchimedia, az OMD és a Roxer Springer & Jacobi volt.

K&H gyógyvarázs

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

A K&H Csoport a következő 4 évben továbbfejleszti digitális megoldásait, így összességében 6 milliárd forint összegben ruház be digitális szolgáltatásokba.

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • 06 (1) 350 7390 /130