pozitív eltérés a járvány miatt, segítség az érintetteknek

A koronavírus-járvány miatt bekövetkező eseményekre a K&H Biztosító - a szerződési feltételektől pozitívan eltérve – téríteni fog. Ezzel a döntéssel a társaság a várható negatív gazdasági események, például az esetleges elbocsátások okozta kedvezőtlen hatásokat igyekszik enyhíteni. Így a koronavírus-betegséghez kötődő események, például haláleset, a munkahely elvesztése esetén a hitelt kifizeti, vagy a hiteltörlesztést is átvállalhatja, vagy a munkából történő hosszabb kiesésre is fizet a biztosító, pedig a koronavírus okozta betegség alapesetben nem számít káreseménynek – közölte a társaság.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt azonnal lépett a K&H Biztosító és módosította több biztosítási termékre vonatkozó szolgáltatási feltételeket. Bár az eredeti biztosítási szerződések nem, vagy nem feltétlenül terjednek ki a koronavírus okozta halálból, betegségből adódó eseményekre, a K&H úgy döntött, hogy ezekben az esetekben is szolgáltat – közölte a társaság.

mire vonatkozik?

„A döntés vonatkozik az összes egyéni kockázati életbiztosításra, a hitelhez kapcsolt életbiztosításra, valamint a számlához kötött életbiztosításra is. A biztosítások kártérítést nyújtanak – vagyis a fedezetek kiterjednek – többek között a halálesetre, kórházi napi térítésre, keresőképtelenségre, munkanélküliségre” – emelte ki Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

A K&H Biztosító ezzel és jövőbeni további intézkedéseivel mindent megtesz azért, hogy a koronavírus-járvány okozta negatív következményeket enyhítse és segítsen az ügyfelein.

Kapcsolattartó

K&H- Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • +36 1 328 9133
  • +36 30 832 8413