példaértékű a K&H CSR tevékenysége

Immár a harmadik egymást követő évben részesült CSR Best Practice elismerésben a K&H Csoport. A Magyar PR Szövetség ezúttal a K&H a hátrányos helyzetűekért programot méltatta a kitüntetéssel.

A Magyar PR Szövetség immár kilencedik éve hirdeti meg CSR Best Practice pályázatát, hogy bemutassa és elismerje a vállalati felelősségvállalás legjobb hazai gyakorlatait. A kilenc nyertes között idén ismét helyet kapott a K&H Csoport, amely már a harmadik alkalommal részesül elismerésben. 2013-ban a K&H Vigyázz Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, tavaly a K&H gyógyvarázs programot, idén pedig a K&H a hátrányos helyzetűekért programot ítélte példaértékűnek a szakmai zsűri. 

A K&H 2014 szeptemberében hirdette meg a K&H a hátrányos helyzetűekért programot, amely átfogó kezdeményezésként átível a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a sport és a fiatalok oktatása területén. 

A program keretében a K&H kiemelten támogatja a hátrányos helyzetű térségekben működő, az ott élő gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket, kulturális programokra – színházba, koncertre – viszi a gyerekeket, sportszer-beszerzési pályázatot ír ki az általános iskolák számára, és külön hangsúlyt fektet az elmaradott térségekben élő gyerekek pénzügyi oktatására. Az elmúlt egy évben közel 12 millió forint támogatásban részesültek ezen régiók gyermek-egészségügyi intézményei, 2 millió forint értékűkben kapott sportszereket 5 oktatási intézmény,  710 gyerek jutott el különböző kulturális programokra, a pénzügyi oktatást pedig pénzügyi tudatosságra nevelő képzéssel, valamint 2,5 millió forint értékű laptop támogatással segítette a K&H. 

„A K&H a hátrányos helyzetűekért program nem más, mint egy hosszú távú befektetés az emberi erőforrásokba. Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni. Bízunk benne, hogy programunk révén ezeknek a fiataloknak olyan tapasztalatokat és élményeket adunk, amelyek új célokat, új jövőképet, új távlatokat nyitnak előttük, és ezzel hozzájárulhatunk jövőbeli teljes életükhöz” – mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

„Örömmel tölt el, hogy szervezetünk 2007-ben azzal a szándékkal alapított díja, hogy a vállalati felelősségvállalás hazai legjobb gyakorlatait bemutassa, idén is követendő példákkal szolgál. Az MPRSZ Elnöksége, CSR tagozata és a zsűri nevében gratulálok a díjazottaknak, példaértékű gyakorlataikat terjesztjük és a szakirányú felsőoktatásban is törekszünk bemutatásukra” – nyilatkozta Mayer Zsolt, a MPRSZ alelnöke, a zsűri elnöke.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu