paralimpiai jelképek

Már csak 3 hónap van vissza szeptember 7-ig, amikor fellobban a paralimpiai láng Rióban. Milyen különleges tulajdonságokkal rendelkezik a fáklya, hogy néz ki a paralimpiai kabala, és mit jelképez az embléma? Ennek járt utána a K&H, a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete.

Paralimpiai láng
A riói olimpia és paralimpia 2 fáklyája alig tér el egymástól – ennek oka, hogy a szervezők ezzel is a két esemény egyenlő fontosságát kívánták hangsúlyozni. A paralimpiai fáklya hullámzó dizájnja a parasportolók magas és mély pontjait szimbolizálja, valamint  a földet, az eget, a tengert és a hegyeket. A négyszögletű felépítés a paralimpia 4 fő értékét - bátorság, elkötelezettség, inspiráció, egyenlőség - jelképezi, amelyek 2 nyelven és braille írással is fel vannak tüntetve. Ahogy az olimpiai fáklya, úgy a paralimpiai is felfele nyílik, csakúgy, mint a test, amely kinyújtózva feszegeti határait. 

Kabala
A brazil olimpia és paralimpia két kabalájának nevét a nagyközönség döntötte el – így végül a paralimpia kék-zöld színű, falevél frizurájú kabaláját Tom Jobim brazil zenészről nevezték el. Tom a brazil növényvilágot jelképezi, aki minden akadályt legyőz. A kabaláknak háttértörténetet is kitaláltak, mely szerint mindketten annak az örömhírnek a nyomán születtek meg, hogy kihirdették, Brazília rendezheti 2016-ban a nyári játékokat. Tom legkedveltebb időtöltése a játék, az erdőben való relaxálás és új barátságok kötése. A felmerülő problémákat pedig a levélfrizurájából elővarázsolt különböző eszközökkel oldja meg. Számára nem létezik legyőzhetetlen akadály, hiszen a természet összes titkának birtokában tudja, hogy kreativitással, intelligenciával és eltökéltséggel bármit elérhetünk, amit akarunk.

Embléma
Szenvedély és átalakulás – ezek a 2016-os riói olimpia és paralimpia fő mozgatórugói. Szenvedély, amely összefogja a brazilokat a játékok megszervezésében, szenvedély a sport iránt, amely a legjobb eredmények elérésére sarkall, szenvedély, amellyel a riói lakosok melegen és barátságosan fogadják a vendégeket. A város és az ország, valamint az egész bolygó lakosságának átalakulása, egy független, tudatos és fenntartható kultúra támogatása, a jelen inspirálására és a jövő fenntartására.

A K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 
K&H Bank

2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

K&H Biztosító
2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390
  • zs.illes@well.hu