Ozone Zöld-díjat nyert a K&H

Az Ozone Zöld-díj nagyvállalati kategória első helyét kapta a fiatalok oktatását középpontba helyező „K&H a fenntartható agráriumért” ösztöndíjpályázat. Az agrár felsőoktatás mester és PhD képzésben részt vevő hallgatói számára idén először kiírt, és a fenntartható agrárium fejlődését támogató program aktualitását és széles közönséget megmozgató hatását értékelte a gödöllői Szent István Egyetem Klímatanácsa.

A Magyar Fenntarthatósági Csúcs keretében idén hatodik alkalommal adták át az OzoneNetwork tévécsatorna által alapított Ozone Zöld-díjat, amely öt kategóriában - nagyvállalat, kkv, magánszemély, civil szervezet és általános iskola - értékelte a fenntartható fejlődés érdekében tett törekvéseket. Tóth László professzor, a Klímatanács és a bíráló bizottság elnöke elmondta, mint minden évben, most is az újszerűséget keresték a pályázati anyagokban, és azt is figyelembe vették, hogy egy-egy projekt milyen tömeget mozgat meg, mennyire képes a környezetében pozitív változásokat előidézni.

A K&H Csoport a nagyvállalati kategória első helyét nyerte el a „K&H a fenntartható agráriumért” ösztöndíjpályázattal, amelynek célja, hogy anyagi támogatással segítse az ágazat jövőjét meghatározó fiatal szakembereket. Az ösztöndíjpályázatra 8 felsőoktatási intézmény 52 hallgatója nyújtotta be színvonalas szakmai pályamunkáját. Az ágazat legkiválóbb szakembereiből álló zsűri mindkét kategóriában három-három hallgatót díjazott, és a nyerteseknek a K&H összesen 1 millió forint támogatást nyújtott. 

„A K&H Csoport elkötelezett a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett, illetve több saját programján keresztül is részt vesz a fiatalok oktatásában. E kettőt ötvöztük, amikor idén először ösztöndíjpályázatot hirdettünk az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára, akik kutatómunkájuk, tanulmányuk során a fenntartható fejlődést tartják szem előtt. A beérkezett pályamunkák alapján szerencsére azt láttuk, hogy a fenntartható agrárium kérdése a fiatal generáció számára is kiemelt fontosságú” - mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője

„A díjazáson felül biztosítottuk az Agrár Klub egy estéjét a fiatal nyertesek részére, hogy tapasztalt cégvezetők előtt mutathassák be pályamunkáikat, és konkrét érdeklődés is mutatkozott az eredmények gyakorlati hasznosítására. Emellett a széles közönség felé is aktívan kommunikáltuk a fiatal szakemberek által vizsgált környezetbarát technológiákat, hogy a fenntartható fejlődés aktuális problémái és a pályázatokban bemutatott megoldási lehetőségek minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak” - emelte ki Tresó István.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 918 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. szeptember 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink: 

K&H Bank
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 417 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 28,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 139,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu