ötödször lett az év bankja a K&H Magyarországon

Ötödik alkalommal kapta meg a K&H „Az év bankja Magyarországon” elismerést a The Financial Times által kiadott The Banker nemzetközi banki és pénzügyi magazin szakmai megmérettetésén. Az értékelés alapja a The Banker szakértői által készített részletes elemzés, amelyben a pénzintézetek pénzügyi eredményeit, növekedését és teljesítménymutatóit vizsgálják. Mindezek mellett értékelik a bankok helyi gazdaságban betöltött szerepét, és az általuk alkalmazott innovatív és költséghatékony technológiákat is.

„A díj elismerése azon erőfeszítéseinknek, hogy ügyfeleinknek megfelelő pénzügyi tanácsokat adjunk, valamint kényelmes és gyors szolgáltatásokat nyújtsunk. Hosszú évek óta elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek mindig jobbat és többet kínálva erősítsük piaci pozíciónkat és magyarországi szerepünket. Az 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelünkkel kialakított szoros együttműködés révén kívánjuk minél jobban megérteni pénzügyi igényeiket, hogy valóban a szükségleteikhez igazított termékeket, szolgáltatásokat és tanácsadást adjunk. Szeretném hálámat kifejezni ügyfeleink felé bizalmukért és hűségükért, amelynek eredményeképp a K&H Bankot választották ” - mondta el Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója a londoni díjátadó gála után. A Bank teljesítményének elismerésében nagy szerepet játszott, hogy az elmúlt években vezető pénzintézetévé vált a Növekedési Hitelprogram hitelkihelyezésének, illetve elsőként tette elérhetővé a hazai kkv-k számára az Európai Beruházási Alap COSME garanciaprogramját, amely költségmentesen 50%-os hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.   

„Az ország második legnagyobb fiókhálózatának fenntartása mellett ügyfeleink kényelme és szolgáltatásaink továbbfejlesztése érdekében az elmúlt két évben 1 350 millió forintot fordítottunk digitális és mobil kényelmi megoldásokra. A jövőben a még jobb kiszolgálás érdekében a K&H tovább fogja finomítani értékajánlatát a különböző ügyfélcsoportok számára. Befektetéseink az ügyfelek kényelmét fogják szolgálni, amibe beletartozik a mobil és digitális ajánlatok gyarapítása is. Ügyfeleinket a jövőben az általuk választott értékesítési csatornán keresztül szeretnénk kiszolgálni ” - tette hozzá Hendrik Scheerlinck. 

A világ több mint 100 országában jelenlévő The Banker angol nyelvű havilap a bankszektor egyik legrangosabb nemzetközi pénzügyi folyóirata, és a pénzpiacok egyik legfontosabb hírforrása és elemzője. A The Banker által alapított „Az év bankja” díjjal minden évben a világ legkiemelkedőbb pénzügyi intézményét tüntetik ki. A K&H 2008-ban, 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben is megkapta „Az év bankja Magyarországon” címet.

A K&H Csoport
Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint 

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • +36 1 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu