Orrhosszal győztek a vasi csapatok

Kiegyensúlyozott küzdelem zajlott a megyék között a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő ötödik középdöntőjén

Két vasi, egy zalai és egy veszprémi csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zalaegerszegi középdöntőjén. A középdöntő ötödik fordulójában játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat Zala, Veszprém és Vas megye diákjai.

2013. április 11-én Zalaegerszegen, a BGF Infocentrumban került sor a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő ötödik középdöntőjére. A versenyen Zala, Veszprém és Vas megye diákjai mérték össze tudásukat.

Összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat versenyzett csütörtökön. Az alsósokat elnökként Kovácsné Szentgyörgyi Zsuzsanna, a K&H Bank szombathelyi fiókigazgatója, lakossági fiókcsoport vezetője és Dr. Csanádi Ágnes megbízott tanszékvezető, főiskolai docens a zalaegerszegi Közszolgálati Intézeti Tanszék, BGF Gazdálkodási Karának képviselője zsűrizte. A felsősök versenyén a zsűri elnöke Tóth János, a K&H Bank zalaegerszegi fiókigazgatója, lakossági fiókcsoport vezetője volt, tagja pedig Deákné Gál Anikó főiskolai adjunktus, a zalaegerszegi Közszolgálati Intézeti Tanszék, BGF Gazdálkodási Kar képviseletében volt. „Remekül teljesítettek a csapatok, felkészülten érkeztek a középdöntőre. Egy nagyon jó hangulatú, de kiélezett verseny részesei lehettünk. Jó látni, hogy már ilyen fiatal gyerekek is érdeklődnek a pénzügyek iránt, hiszen a K&H Bank fő célja a vetélkedővel, hogy játékos formában a tudatos pénzügyi döntések meghozatalára tanítsa a gyerekeket” – mondta Kovácsné Szentgyörgyi Zsuzsanna.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolából érkező F&L csapat nyert, a 3-4. osztályosok kategóriájában pedig a nagykanizsai Kőrösy-Péterfy Általános Iskola csapata, a Pénz manók került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a C&K&H csapata nyert a Celldömölki Városi Általános Iskola és EPSZ képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában az Aranyosok nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolából érkeztek.

A K&H Csoport elkötelezetten hisz benne, hogy a fiatal korban elkezdett pénzügyi oktatással tehet a legtöbbet azért, hogy a mostani diákok felnőttként tudatosabban kezeljék majd pénzügyeiket és okos döntéseket hozzanak. Éppen ezért immár harmadik alkalommal rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! általános iskolai pénzügyi vetélkedőt, melynek első, online fordulóján közel 3000 kisdiák mérte össze pénzügyi ismereteit országszerte. A mostani regionális középdöntőn korosztályonként 5-5 csapat versengett, a kategóriák győztesei pedig a májusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy eldöntsék, kik lesznek 2013 legjobb diákpénzügyesei.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu