online pénzügyi vetélkedőn bizonyítottak Békés és Csongrád megye diákjai

A COVID-19 vírus miatt kialakult helyzet átalakította szociális interakcióink formáját és egy teljesen új életmóddal ismertetett meg bennünket, bebizonyítva, hogy korunkban a fizikai távolság leküzdhető akadály. Ezt igazolták a 10 éves K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői is, amikor az idei évben a vetélkedő regionális középdöntői egy izgalmas online felületen kerültek megrendezésre május 11. és 14. között. A döntőnek szintén ez az új platform ad majd otthont, ahol Békés és Csongrád megye csapatai a másik hét régió legjobbjaival vetheti össze pénzügyi tudását.

az otthoni tanulás nem mindig unalmas!

A gamifikáció, ami ebben a megváltozott helyzetben egyre nagyobb szerepet kap a közoktatásban is, kéz a kézben jár az innovatív digitális megoldások alkalmazásával. Ez az újfajta módszer tökéletesen összeegyeztethető a digitális kor okozta koncentrációs és kommunikációs képességek átalakulásával. A gyerekek egyre rövidebb idő alatt fogadják be az őket megcélzó információk tömegét, melyek javarészt vizuális formában jutnak el hozzájuk. Ehhez igazodnak az otthoni tanulást elősegítő online oktató-alkalmazások is, melyeket percek alatt letölthetünk telefonunkra. Legyen szó nyelvtanulásról, algebrai vagy éppen pénzügyi ismeretek bővítéséről például a vigyázz#KáPé appal, mely az otthon kényelméből, érdekes vizuális elemekkel színesített módon segít a gyerekeknek. Jó példa erre a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő animált vlogsorozata is, mely évről évre naprakész és újszerű ismeretet biztosít a versenyzők számára. Vagy éppen a www.mozaweb.hu, ahol számos interaktív tartalommal, a több mint 1200, látványos 3D animációval, játékokkal és szemléltető eszközökkel igyekeznek élménnyé tenni a tanulást.

mi mindent adhat egy online vetélkedő?

Ugyan az iskolai oktatás és a rendezvények megtartása átmenetileg ellehetetlenült, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői nem adtak alább a 10 éve megrendezésre kerülő rendezvény színvonalából. A május 11-e és 14-e között lezajlott regionális középdöntők és majd az országos döntő esetében is arra törekedtek, hogy a csapatok ne csak a vizsgadrukkot tapasztalják meg, hanem akárcsak az eddigi rendezvényeken, jól is érezzék magukat. A feladatok összeállításánál a vetélkedő szervezői ügyeltek arra, hogy a középdöntők eddig megszokott szerepjátszós, körülírós feladatai helyébe hasonlóan színes, szórakoztató feladványok lépjenek, mint például a kulcsszavas történetírás vagy a rejtett tárgyak utáni kutatás.

A koronavírus okozta helyzet külön izgalmak és kihívások elé állította a csapatokat. Nemcsak a felkészülés során, de még az éles versenyen alatt is virtuálisan tartották a kapcsolatot, ami a csapatmunka új formáját ismertette meg velük. Minden újdonság ellenére, a regionális középdöntősök között idén is igen kiélezett verseny zajlott, azonban kategóriánként és régiónként is csak egy-egy csapat juthatott tovább az országos döntőbe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a középdöntő dobogósai idén jutalom nélkül maradtak, hiszen minden csapattag mozaWeb Prémium Diák előfizetésben részesült, mellyel 1 éven keresztül korlátlanul elérhetik a Mozaik Kiadó online tanulási portálját.

Íme Békés és Csongrád megye döntős csapatai:
3-4. osztály: Legendás Limonádé, Rókusi Általános Iskola
5-6. osztály: KP Tesók, Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda
7-8. osztály: Úgyisminyerünk, Szegedi Madách Imre M A K T NY Á I
9-11. osztály: Pénzügyes palánták, HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőről

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános és középiskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2019-ben immár 8264 fő részvételével zajlik a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 759 településről 1696 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 46 200 résztvevő diákot jelentett. A verseny a 2019/20-as tanévtől innovatív, online rendezésű középdöntővel várja az egyes régiók legjobbjait. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy felnőttként majd okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

Kapcsolattartó

KH Kommunikáció

  • sajto@kh.hu