olimpikonok és befektetők egyaránt az aranyért indulnak

„Míg közel négy évvel ezelőtt, az olimpiai felkészülési időszak kezdetén Nagy-Britannia részvénypiacait ajánlottuk a befektetők számára, most a verseny közeledtével immár az érmekre koncentrálunk. A K&H olimpia plusz alap a négy legfontosabb nemesfémet kínálja befektetésként, tőkevédett formában” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Közel négy évvel ezelőtt megérte a 2012-es olimpia rendezési jogát elnyerő Nagy-Britannia részvénypiacaiba fektetni. „A 2008-as tőzsdei árfolyamesést követően igen alulértékeltté váltak a részvénypapírok, ugyanakkor jó esélyét láttuk annak, hogy a részvénypiacok magukra találnak, amiben az olimpiai felkészülés is nagy segítséget nyújtott. Számításaink igazolódtak, hiszen a K&H fix plusz London alap most májusban járt le, és nagyszerű, 34,87%-os hozamot fizet a befektetőknek” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna.

Azóta azonban mind a piacok, mind a befektetői igények sokat változtak. Az olimpia közeledtével nemcsak a sportolók vágynak az aranyra, befektetési szempontból is az egyik legfontosabb célpont lett. „Mivel a növekedési kockázatok miatt jelentős árfolyam-ingadozásokra lehet számítani a következő időszakban, így a nyersanyagoknak – és ezen belül a nemesfémeknek – fontos kiegyensúlyozó szerepe lehet a portfólió építés során, hiszen a részvényektől eltérően reagálnak a piaci mozgásokra. A közvetlen nemesfém-befektetésnek azonban nagyon magas költségei és kockázatai (tárolási-, visszavásárlási-, árfolyam- és egyéb kockázatok) vannak, ezért a nemesfémeket befektetési alap formájában, tőkevédelemmel kínáljuk a befektetőknek” – javasolja a befektetési szakember.

A héttől jegyezhető K&H olimpia plusz alap hozamát a négy legfontosabb nemesfém (arany, ezüst, platina és palládium) index futamidő alatti árváltozása határozza meg. A „plusz szerkezet” pedig azt jelöli, hogy a nemesfémek árfolyamának már kismértékű emelkedése esetén is viszonylag magas, 17%-os hozamot fizet, ennél nagyobb mértékű emelkedés esetén pedig az alap hozama a további emelkedésből is részesedik, maximum 30%.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, a pályázati tanácsadásra, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.
A K&H Alapkezelő idén elnyerte a Money Moon Awards legjobb tőkevédett befektetési alap díját.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2011. december 31-én:
teljes kezelt vagyon: 740 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 119 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 618 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu