olcsón is lehet tartalmas kikapcsolódást szervezni hosszú hétvégékre

tervezzük meg előre a pihenést!

Idén még több hosszú hétvége is vár ránk. Sokan szeretnek ilyenkor elutazni, de nem mindegy, ez mennyire terheli meg a család költségvetését. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szempontokat és tippeket gyűjtött össze pénztárcakímélő megoldásokra.

Idén még négy hosszú hétvégével tervezhetünk: Pünkösd, augusztus 20., Mindenszentek és Karácsony alkalmával. A gyerekes családok számára különösen fontos, hogy tartalmasan töltsék el ezt a pár napot, nem mindenki engedheti ugyanakkor meg magának, hogy 50-100 ezer forintot elköltsön egy kikapcsolódásra. Ha azonban előre, tudatosan készülünk rá a pihenésre, remek hosszú hétvégéket szervezhetünk.

Fontos előre tisztázni, mekkora összeget tudunk a pihenésre szánni: kalkulálni kell a szállással, mint legnagyobb tétellel – ez belföldön is átlagosan 5-15 ezer forintot jelent fejenként és éjszakánként - az útiköltséggel, az étkezéssel, ha azt a szállásköltség nem tartalmazza, valamint az ottartózkodás alatt tervezett programok költségeivel. Beszéljük át a gyerekekkel, hogy mit tervezünk, és nagyjából mi fér bele a tervezett összegbe: mennyit lehet fagyizni, kaphatnak-e játékot, akar-e múzeumba, fürdőbe, állatkertbe menni a család. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei tapasztalatai ugyanis azt mutatták, hogy még a 13-14 éves kamaszok sincsenek tisztában azzal, hogy milyen költségekkel kell számolni egy utazásnál: sokan elfelejtettek például a hazautazás költségeivel számolni.

“A lényeg, hogy a családok az anyagi lehetőségüknek megfelelő programokat szervezzenek, mert meggondolatlan költekezés, bár adott pillanatban üdítő lehet, később kellemetlen meglepetéseket okozhat. Ha felelősen, együtt megszabjuk azokat a pénzügyi kereteket, amelyen belül kell maradnunk, tartalmas és örömteli élményben lesz részünk. Ráadásul a gyerekeinknek is jó példát mutatunk, hogy később, felnőttként ők is képesek legyenek a vágyaik valóra váltását előre és tudatosan megtervezni” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az interneten számos ajánlat közül választhatunk, ráadásul a legtöbb utazási iroda a hosszú hétvégékre külön akciós csomagot állít össze a családok részére belföldre és külföldre egyaránt. Időnként a légitársaságok is kínálnak olcsóbb utat egy-egy európai nagyvárosba. Aki autóval megy, annak is érdemes az internet segítségével megtervezni az utat, például előre megkeresni a legolcsóbb benzinkutakat.

Érdemes kihasználni a közösségi vásárlás nyújtotta előnyöket is, figyeljük az akciókat, így féláron juthatunk szálláshoz vagy belépőhöz. Nemzeti ünnepeken az állami múzeumokba ingyen lehet bemenni, de több múzeumba, illetve szolgáltatóhoz is olcsóbb a belépő, ha az interneten előre megvásároljuk. Így ráadásul a sorbanállást is elkerülhetjük.

Az akciós csomagokban sokszor a szállás mellett egyéb belépő is jár, például a közeli fürdőbe, állatkertbe vagy vidámparkba, de van, ahol az étteremben vagy bárban felhasználható kupont adnak ajándékba, érdemes előre tájékozódni az ilyen lehetőségekről.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu