okostelefonok biztonsága fölött őrködik a K&H

A forintátutalás, az egyenleglekérdezés, és a bankkártyalimit-módosítás funkciók a legnépszerűbbek a K&H mobilbankjában, amelyet már több mint 100 ezren vettek használatba, és amellyel 72 ezren intézik aktívan mindennapi pénzügyeiket. A bank emellett egy új szolgáltatással is előrukkolt: ingyenes víruskeresést és általános biztonsági vizsgálatot nyújt az okostelefonoknak. A K&H arra számít, hogy a következő időszakban fokozott növekedés lesz az elektronikus szolgáltatások népszerűsége terén.

Jelentős növekedést ért el a K&H mobilbankja. Mára a K&H tavaly megújult applikációját használatba vevő ügyfelek száma meghaladta a 100 ezret. Éves szinten több mint 300 százalékkal emelkedett az aktív felhasználók száma - közölte a bank.

sztárok a mobilbankban

A K&H mobilbankjában az ügyfelenkénti átlagos havi belépésszám meghaladja a tízet, a netbank esetében ez a szám 4 és 5 között mozog. Az adatok alapján dinamikusan nő azoknak az ügyfeleknek a száma, akik a mobiljuk segítségével is intézik pénzügyeiket. A mobilbank népszerűségét jelzi, hogy havonta 750 ezerszer lépnek be, több mint 100 ezer darab forintátutalást indítanak, összesen pedig 150 ezer tranzakciót végeznek az ügyfelek havonta a mobil applikációban. A mobilbank új funkciói is hamar népszerűvé váltak: áprilisban például már 4 ezer sárga csekket fizettek be az ügyfelek a mobilbankon keresztül, összesen pedig több mint 16 ezer alkalommal fizettek így 2016 decembere óta. A mobilbankos funkciók közül a leggyakrabban egyenlegellenőrzést, forintárulást hajtanak végre, de népszerű még a bankkártyák limitmódosítása is.

extra biztonság a telefonnak

A K&H mobilbankja teljes körű védelmet nyújt az egyedi azonosító rendszereknek illetve a mobiltoken megoldásnak köszönhetően, amely a mobilbank-szolgáltatásba épített, szoftveralapú azonosítási mód. Ezeknek segítségével egy kevésbé védett telefonnal is biztonságosan lehet bankolni. Ugyanakkor a K&H szakemberei főként az androidos telefont használók körében azt tapasztalták, hogy bár a mobilbankolást megbízhatónak tartják, ettől függetlenül komoly igény van a telefonok mindennapos védelmére.

Éppen ezért K&H mobilőr néven még egy új szolgáltatást indítottak, mely ingyenes víruskeresést és biztonsági ellenőrzést jelent az alkalmazás felhasználóinak. A mobilbank segítségével biztonságban, kényelmesen és egyszerűen lehet intézni a pénzügyeket, azonban vannak olyan felhasználók, akik nem tartják be az alapvető óvintézkedéseket, ha a mobiljukról van szó. Az alkalmazás a felhasználói hibák egy részét is segít megelőzni.

„Biztonsági szempontból sokan nem feltétlenül használják megfelelően a telefonjukat: például nem állítanak be képernyőzárat, de vannak, akik a mobiljukon tárolják a jelszavaikat. Utóbbi kicsit ahhoz hasonlít, mintha a bankkártya hátára írnánk fel annak a PIN-kódját. Az okostelefonok sokszor könnyítik meg az életünket, azonban sokan azonban nem gondolnak arra, hogy ezeket a telefonokat is érdemes vírusirtóval védeni, csakúgy mint egy laptopot” - mondta Rajna Gábor, a K&H Bank lakossági értékesítési igazgatója.

A K&H szerint, ha egy ügyfél látja, hogy a telefonja védve van, akkor várhatóan szívesebben bankol mobilon. A mobilőr a telefon aktuális biztonsági állapotát vizsgálja, amennyiben pedig kockázatot érzékel, akkor arra megoldást kínál. Vizsgálja a telefon biztonsági beállításait is, például, hogy működik-e a képernyőzár vagy azt, hogy engedélyezte-e az érintett a kétes forrásokból származó alkalmazásokat települni. Az alkalmazás azt is megmondja, hogy feltört rendszer fut-e a telefonon, ha esetleg erről nem lenne tudomása az ügyfélnek.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs Igazgatóság

  • www.kh.hu