Nyerj félmilliót a sulidnak!

Még tart a jelentkezés a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre

Fél millió forintból vehetnek könyveket és tornaszereket iskolájuknak a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő győztes diákjai, a legügyesebb pénzügyesek pedig drónt vagy tabletet is nyerhetnek. Az izgalmas pénzügyi kalandban 3-5 fős csapatokban, négy fordulón mérhetik össze tudásukat a diákok. A nevezéseket 2018. január 19-ig fogadják.

Számos általános iskolában még mindig hiányoznak alapvető, az oktatáshoz elengedhetetlen eszközök, hiányos a könyvtári kínálat, és még sorolhatnánk. Ugyan már majdnem minden iskolában van legalább egy digitális tábla, egy teljes iskolaközösség oktatásának kiszolgálásához egy ilyen eszköz még korántsem elég.  „Egy alapvetően jól felszerelt iskolát is mindig tovább lehet fejleszteni. A megfelelő infrastruktúra, oktatási eszközök és játékok megléte, illetve azok korszerűsége időről időre felmerülő probléma. A K&H Vigyázz, kész, pénz! program létrehozásakor arra is törekszünk, hogy a pénzügyi tudás átadása mellett a tanulás körülményeit, valamint a fiatalok technológiához való közelségét is javítsuk; mégha digitális bennszülöttekről is beszélünk. Ahogy a mobilbankolás, úgy a drón, a VR szemüveg vagy a tablethasználat alapvetővé fognak válni a mindennapi életben, méghozzá rövid időn belül.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Leginkább a technológiai fejlesztésekre költenének

A tanárok szerint leginkább az informatikai háttér bővítésére lenne szükség az iskolákban, de a könyvtárbővítést is fontos fejlesztésnek tartják. Wöller Lászlóné, a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tavalyi 1. helyezett ÉSZ-BOOK nevű csapatának felkészítője szerint „Fontos lenne, hogy modern oktatástechnikai eszközök segítségével tanulhassanak a diákok. Az IT eszközök fejlesztését tartanám elsődleges feladatnak minden iskolában, és persze előnyös lenne, ha minden osztályteremben lenne interaktív tábla, megfelelő szoftverekkel együtt. A sportszervásárlásra fordítható nyereményből az éppen fejlesztés alatt lévő sportudvaron szabadtéri sporteszközöket és játékokat szeretnénk vásárolni.”

„Tanár úr kérem”, vegyük meg inkább a Harry Pottert!

Nemcsak Karinthy-t, hanem frissebb kortárs irodalmat is olvashatnak és olvasnak is a diákok a könyvtárakban. „A könyvvásárlásra fordítható nyeremény feléből az iskola könyvtárába vettünk - elsősorban az alsós diákok számára -olyan könyveket, amelyek számukra a legérdekesebb olvasmányt jelenthetik. A könyvek kiválasztásában a gyerekek is aktívan részt vettek, közösen döntöttek a könyvtárossal konzultálva. A másik felét pedig a kitűnő tanulók megjutalmazására tettük félre. Mivel a kötelező irodalmak már megvoltak a könyvtárban, inkább olyanokat választottak, amiket szabadidejükben, a leckéken túl olvasnának.” – mondta Wöller Lászlóné.
A K&H Csoport azért hozta létre a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programját, hogy a magyar iskolások pénzügyi tudását fejlessze. A vetélkedőt nyolc éve szervezi meg a pénzintézet, amelyre 2018. január 19-ig fogadják a nevezéseket. Az idei versenyen dobogós helyezést elért csapatok iskolái lehetőséget kapnak a könyvtári, tornatermi készleteik modernizálására. Persze ehhez több száz csapat közül kell kitűnni. A győztes csapatok iskolái 500, 250 és 125 ezer forintos nyeremény-utalványokkal gazdagodhatnak, míg a csapatok egyéni nyereményei között lesz drón, okosóra, tablet, videójáték és VR szemüveg is.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőről

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2017-ben immár 6817 fő részvételével zajlott a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 533 településről 992 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 30.000 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

Kapcsolattartó

LWp Kommunikáció

  • info@lwp.hu
  • +36 1 279 3900
  • +36 30 525 9520