nőhet az NHP kihasználtsága

„Márciusban is folytatódott az ipari termelés növekedése, 10,6%-kal tudott bővülni a hazai ipar az előző év azonos időszakához képest. A belkereskedelem látványos növekedése és az Európai Unió fellendülésének köszönhető exportbővülés miatt ez a trend a továbbiakban is folytatódni látszik. Mindez finanszírozási oldalról a vállalati szektor növekvő hiteligényét eredményezheti, leginkább a technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházásokra vonatkozóan” – nyilatkozta Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

Az év eleji bővülés után márciusban is tovább folytatódott a hazai ipar lendülete, és az előző év azonos időszakához képest 10,6%-kal tudott növekedni a termelés. Ezzel év eleje óta mintegy 8,4%-kal bővült a hazai ipar. Ahogy Németh Dávid, a K&H vezető elemzője is elmondta, az európai gazdaság növekedése egyre szilárdabb támaszt nyújt a hazai ipari exportnak, ez a kedvező nyugat-európai konjunktúra húzza felfelé az ipari termelést. „Emellett a belkereskedelem is látványosan élénkül, így a következő hónapokban az ipar további bővülésére számítunk” - mondta el Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

„Mindezek miatt a fokozódó kereslet kielégítése érdekében a vállalati szektor technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházásainak élénkülését várjuk, amely egyben a Növekedési Hitelprogramban (NHP) és az Eximbank megújított exportösztönző hitelének kihasználtságát is növeli majd. De ebbe az irányba hat az is, hogy az NHP 2014. május 1-jétől életbe lépő módosításai szerint a forgóeszközhitelek maximális futamideje az eddigi egy évről három évre emelkedett, illetve a beruházási hitelek lehívásának végső határideje idén év vége helyett 2015. június 30-ra tolódott” – hangsúlyozta Hodina Péter. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu