nemzetközi elismerést kapott a K&H

A K&H Bank elnyerte a „Strukturált Befektetések és Derivatívák Legjobb Magyarországi Értékesítője 2017” díjat. A Euromoney csoporthoz tartozó Structured Retail Products Limited (SRP) által megítélt szakmai elismerés a biztonságos szerkezet mellett kedvező hozamlehetőséget kínáló strukturált termékek legkiemelkedőbb kibocsátóit és forgalmazóit értékeli.

A Euromoney csoporthoz tartozó Structured Retail Products Limited (SRP) kutatócég évről évre világszerte górcső alá veszi a befektetési termékek egy speciális szegmensét jelentő strukturált befektetések és derivatív ügyletek kibocsátóit és forgalmazóit. Ennek eredményeként a K&H – 2014 és 2015 után újból – elnyerte a „Strukturált Befektetések és Derivatívák Legjobb Magyarországi Értékesítője 2017” díjat (Best Distributor, Hungary award in the 2017 European Structured Products & Derivatives Awards).

„Az általunk kínált befektetési termékeknél mindig arra törekszünk, hogy a leginnovatívabb befektetési megoldásokat és a lehető legszélesebb kínálatot nyújtsuk a hazai befektetőknek, ezáltal mindenki megtalálhatja a saját céljainak és stratégiájának megfelelő eszközöket. A most díjazott termékeinket az ügyfelek már hosszú évek óta ismerik és szeretik kedvező hozamlehetőségük, de egyben biztonságos szerkezetük miatt. Részesedést kínálnak a részvénypiacok kedvező alakulásából, ugyanakkor árfolyamvédelmet vagy akár tőkevédelmet is nyújtanak a kockázatkerülőbb megtakarítóknak. Az SRP díj ennek a speciális befektetési piacnak a legrangosabb, a világ minden pontján ismert és elismert versenye. Az elmúlt év során 15 ilyen strukturált alapot bocsátottunk ki több mint 50 milliárd forint értékben, közel 15 000 ügyfélnek. Ezek közül a K&H prémium gyógyszeripari 3 származtatott alap volt a legnépszerűbb a hazai megtakarítók körében” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

• +36 1 328 9133