nemcsak Londonban ér sokat az arany

nemesfém befektetés tőkevédett formában

„Bár az olimpián túl vagyunk, az aranyláz továbbra sem csillapodik, legalábbis ami a befektetőket illeti. Amikor a gyenge növekedési kilátások mind a részvénypiacokat, mind az ipari nyersanyagok iránti keresletet megtépázza, a nemesfémek befektetési szerepe egyre inkább felértékelődik. A K&H nemesfém plusz 2 alap a négy legfontosabb nemesfémet kínálja befektetésként, tőkevédett formában.

Ahogy a XXX. olimpiai játékok elmúltával sem halványul az aranyérem dicsősége, úgy nem csökken a nemesfémek befektetési szerepe sem. Sőt, mivel a gyenge növekedési kilátások miatt a részvénypiacok igen érzékenyen, jelentős árfolyam-mozgással reagálnak a gazdasági történésekre, valamint az ipari nyersanyagok iránti kereslet tekintetében is stagnálás tapasztalható, a nemesfémek jelentősége egyre inkább felértékelődik a megtakarítási piacon. Emellett a nemesfémeknek fontos kiegyensúlyozó szerepe is lehet a portfólió-építés során, hiszen a részvényektől eltérően reagálnak a piaci mozgásokra” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„A közvetlen nemesfém-befektetésnek azonban nagyon magas költségei és kockázatai (tárolási-, visszavásárlási-, árfolyam- és egyéb kockázatok) vannak, ezért a nemesfémeket leginkább befektetési alap formájában, tőkevédelemmel kínáljuk a befektetőknek” - javasolja a befektetési szakember. Az augusztus 20-tól jegyezhető K&H nemesfém plusz 2 alap hozamát a négy legfontosabb nemesfém (arany, ezüst, platina és palládium) index futamidő alatti árváltozása határozza meg. A „plusz szerkezet” pedig azt jelöli, hogy a nemesfémek árfolyamának már kismértékű emelkedése esetén is magas, 16%-os hozamot fizet, ennél nagyobb mértékű emelkedés esetén pedig az alap hozama a további emelkedésből is részesedik, maximum 30% mértékben a két és féléves futamidőre. A nemesfém befektetések iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az előző ugyanilyen kibocsátásból az ügyfelek mintegy 3,7 milliárd forint értékben jegyeztek május-júniusban.

 

arany

ezüst

platina

palládium

kitermelők

Kína, USA, Ausztrália

Mexikó, Peru, Kína, Ausztrália

Dél-Afrika, Oroszország

Oroszország, Dél-Afrika

felhasználók

India, Kína

USA, Kína, Japán, India

Kína, fejlett országok

Kína, fejlett országok

felhasználási terület

ékszer, befektetés, jegybanki tartalék

ipar, ékszer

autókatalizátor, ékszer, vegyipar, befektetés

autókatalizátor, ékszer, vegyipar, befektetés

a 4 nemesfém legnagyobb kitermelő és felhasználó országai, valamint legfőbb felhasználási területei

forrás: K&H Alapkezelő

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 230 lakossági fiókkal több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

A K&H Alapkezelő idén elnyerte a Money Moon Awards legjobb tőkevédett befektetési alap díját.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 191 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2521 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,4 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2012. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  713,5 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  112,8 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon:  598,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 5,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu