Nem szeretünk Európán kívülre utazni

Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös online kutatása szerint. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Európa kiemelt utazási célpont a magyarok körében, amit megerősít a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, ”Biztosítási trendek” elnevezésű kutatásának online felmérése is.[1] Az internetezők körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32%) vezet, ezt Ausztria követi (26%), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14%).[2] Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84%-át európai országban töltötték a megkérdezettek.[3]

„A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerű üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét a kutatásunk szerint. Az őket követő országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre.” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A nyugodt kikapcsolódást keresők számára különösen fontos az utasbiztosítás. Természetesen azok is találnak számukra megfelelő utasbiztosítást, akik az aktív időtöltést, a kalandos utazásokat kedvelik, és az extrém sportokat is szívesen kipróbálják. Ők némi különdíj ellenében kiterjeszthetik az utasbiztosításukat az olyan, hobbiként űzött veszélyes sportok miatt bekövetkező károkra is, mint a vadvízi evezés, a hegy- vagy sziklamászás, a quadozás és a vízisízés.

Az utasbiztosítás emellett – típustól függően – például a poggyászbiztosítást, balesetbiztosítást vagy a biztosított balesete, betegsége esetén a hozzátartozó helyszínre utazását is megtéríti. Aki nem éri be az alap szintű biztosítással, még az esetleges jogi eljárás vagy jogvédelmi segítségnyújtás felmerülő költségeire, vagy harmadik személynek okozott bizonyos felelősségi károkra is kap fedezetet.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák,  bankkártya  szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a privát banki, a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 460 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

Főbb adataink:

K&H Bank
2011. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 231 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3043 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,7 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,6 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,6 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

 

[1] A kutatás 505 fő online megkérdezésével zajlott 2011 májusában.

[2] A második oldalon található ábra azt mutatja, hogy a válaszadók hány százaléka utazott az egyes országokba az elmúlt 12 hónapban. Azok a megkérdezettek, akik üdültek ebben az időszakban, átlagosan 1,8 utazási desztinációt említettek, ezért az úticélok „népszerűségének” összege 180%.

[3] Az európai úticélok népszerűségének összegének és az 1,8-as desztinációs számnak hányadosa a 84%.

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu