nem csak nyáron érdemes a fogyasztási szektorra fókuszálni

A nyár közeledtével előtérbe kerülnek a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó árucikkek, így az étel- ital- és sportszergyártó vállalatok által kínált termékek. Emellett a közelgő futball-világbajnokság miatt is jobban fókuszálunk az eseményt szponzoráló nagy sportszergyártó cégekre. Azonban ezek iránt a termékek iránt nem csak ilyenkor, de minden évszakban, régióban, és a változó gazdasági körülmények között is stabil a kereslet. A K&H aktív pihenés tőkevédett alap a fogyasztási szektor legnagyobb nemzetközi cégeinek teljesítményéből nyújt részesedést, 100%-os tőkevédelem mellett.

A nyár közeledtével egyre inkább előtérbe kerülnek a szabadidő aktív eltöltéséhez kapcsolódó fogyasztási cikkek, így az étel-, ital- és sportszergyártó cégek termékei. Emellett a közelgő futball-világbajnokság miatt is komoly figyelem irányul az eseményt szponzoráló nagy sportszergyártókra, ami természetesen a részvényeik árfolyamára is kedvező hatással lehet. „Fontos azonban látni, hogy a fogyasztási termékek iránt nem csak ilyenkor, de a változó gazdasági körülmények között is folyamatosan stabil kereslet mutatkozik. Így a fogyasztási cikkeket előállító vállalatok hagyományosan kiszámíthatóbb árbevétellel rendelkeznek. Emellett a nemzetközi óriásvállalatok termékei az egész világon elérhetőek, árbevételi szerkezetük földrajzilag jól diverzifikált, ezért ezek a társaságok a fejlett világ és a gyorsan fejlődő feltörekvő régiók fogyasztás-bővüléséből egyaránt profitálhatnak” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A K&H aktív pihenés tőkevédett alap a fogyasztási szektor (élelmiszer- és italgyártók, sport- és szabadidő-ruházat) legnagyobb nemzetközi cégei részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést. A 100%-os tőkevédelmet nyújtó alap a 3 éves futamidő alatt mintegy húsz jól ismert nemzetközi cég - többek között az amerikai Coca-Cola, a német Adidas, a francia élelmiszeripari-óriás Danone, a holland Heineken, a svájci Nestlé vagy a világ legnagyobb sörgyártó cége, az Anheuser-Busch Inbev (Beck’s, Budweiser, Corona, Stella Artois) - részvényeit vizsgálja, és ebből kínál 55%-os részesedést.

„Az alap után eho-mentesség, és kamatadó-mentesség, illetve -kedvezmény vehető igénybe, amennyiben K&H tartós befektetési számlán vagy K&H nyugdíj-előtakarékossági számlán történik a jegyzés, ezzel tovább növelhető a megtakarítás hozama” – hívta fel a figyelmet a befektetési szakember.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon:  917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu