nehéz helyzetbe kerülhetnek az állattenyésztők tovább csökkentek a mezőgazdasági árak

„Januárban összességében 7,2%-kal csökkentek a mezőgazdasági árak, ami a növénytermesztők számára nem, az állattenyésztőknek azonban komoly problémákat okozhat. A felvásárlási árak mélyen alatta vannak a leghatékonyabb termelők önköltségi szintjének is, ezért az állattenyésztők számára át kell gondolni, mekkora állományt tartanak fent. Mivel áprilistól indul az új egységes támogatási kérelmek benyújtásának rendje, ezért az ágazat számára a következő két hét rendkívül mozgalmas lesz” – tájékoztatott Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„A mezőgazdasági termékek árának csökkenése januárban is folytatódott, összességében 7,2%-kal mérséklődtek az árak. A növényi termékek esetében az év első hónapjában 7,4%-os árcsökkenés történt, azonban a növekvő trend miatt ez várhatóan nem okoz problémát a termelők számára. Mivel hamarosan megkezdődnek a tavaszi mezőgazdasági munkák, ezért az idei év terméseredményei szempontjából meghatározó lesz, hogy a következő hetekben a még mindig jelentős mennyiségű belvíz miatt a talajállapot, illetve a vetések minősége hogyan fog alakulni” – mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.  

„Az állati termékek esetében januárban is maradt a tavaly jellemző csökkenő trend, és újabb 6,9%-kal fogyatkozott az élő állatok és állati termékek ára. Ez az ágazat számára most már komoly problémát jelenthet, mivel a tartósan alacsony piaci árak alatta vannak a leghatékonyabb gazdaságok önköltségi szintjének is. Így, ha a következő hónapokban nem fordul a trend, komoly gondok lehetnek, főleg a sertéstenyésztők esetében, és nagyon át kell gondolni, hogy milyen állománnyal kezdik az új tenyésztési ciklust” – hívta fel a figyelmet Tresó István.  

„A következő két hét rendkívül mozgalmas lesz az ágazat számára, hiszen április 1-jétől lehet benyújtani az egységes támogatási kérelmeket, amelyekkel már az új támogatási politika forrásait lehet megigényelni. Emellett az agárcégek nagy várakozással vannak az új uniós pályázatok megjelenése miatt is” - mondta el a szakember. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu