Ne menjünk nyaralni utasbiztosítás nélkül!

Sokan már tervezik a nyaralást, nézik a szebbnél szebb utazási ajánlatokat, méregetik a családi kasszát. Az üdülési piacon tavaly óta jelentős változások történtek, Tunézia és Egyiptom a zavargások miatt olcsóbb célpont lehet, viszont a tavalyi sláger Törökország éppen emiatt drágulhat. Függetlenül attól, melyik ország lesz végül a nyaralás helyszíne, utasbiztosítás nélkül nagy kockázatot vállalunk: bármikor történhet olyan baleset, ami nemcsak a pihenést teszi tönkre, hanem a költségeket is jelentősen növelheti. A váratlan kiadások pedig a az utazás árának többszörösét is elérhetik.

Az idei év első hónapjaiban a tavalyinál lényegesen kevesebb foglalást regisztráltak az utazási irodák az arab országokban kialakult konfliktusok miatt. A magyar turisták kedvelt és bevált célpontjai között több olyan észak-afrikai ország is szerepel – Egyiptom, Tunézia –, ahol zavargások törtek ki. Emiatt valószínűleg sokan kivárnak, hátha stabilizálódik a helyzet, illetve tovább csökken az utazások díja. Akárhogy is döntenek az utazni vágyók, a biztosítást nem szabad elfelejteni, mert hiába választották ki a legkedvezményesebb utazást, ha egy váratlan esemény miatt – biztosítás nélkül – végül a többszörösét kell kifizetniük.

Nem várt nehézség, váratlan fordulat pedig többféle lehet. Megbetegedhetnek az otthon hagyott családtagok, betörhetnek otthon az üres lakásba. Ilyenkor nem mindegy, hogy az azonnali hazaút költségeit saját zsebből kell kifizetni, vagy erre is kiterjedő biztosítást kötöttünk. Ha az utazókkal történik baleset külföldön, az ezzel kapcsolatos kórházi és szállítási kiadások a több millió forintot is elérhetik. Az utasbiztosításon ezért nem szabad spórolni, mert óriási a különbség a biztosítás díja, és az elkerülhető kárösszeg között.

„A legkülönbözőbb esetek érkeznek hozzánk, de mindegyikben közös elem, hogy biztosítás nélkül akár évekre is eladósodhatott volna a károsult. Egyik ügyfelünk például Thaiföldön eltörte a bokáját. Operálni kellett, s a balesettel kapcsolatos kórházi költségek 1,5 millió forintba kerültek. Vagy említhetném azt az esetet, amikor az Egyesült Államokban autóbalesetet szenvedett ügyfelünket helikopterrel szállították a kórházba és csak a szállítás kb. 2 millió forint volt. Ugyanitt például egy váratlan és életmentő vakbélműtét teljes költsége akár a 25.000 dollárt is elérheti. Nem mindegy, hogy az ijedtség és a gyógyulás után még egy ekkora költséget is ki kell-e fizetnie a károsultnak, vagy van mögötte egy biztosító, aki helytáll.” – mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

Az utazás közben előforduló váratlan költségekhez képest a biztosításért nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Napi 500 forint alatt is elérhető már utasbiztosítás, viszont mindenképpen érdemes arra figyelni, hogy feltétlenül tartalmazzon egészségügyi, utazási és balesetbiztosítást, valamint fedezze a poggyászkárokat, mert ezekre lehet a legnagyobb szükség. A jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás is hasznos szolgáltatás, ezek gyakran részei is az alapbiztosításnak. Telefonon és {lll khdirektbiztositas.hu }oldalon keresztül is megköthetjük az utasbiztosítást, ha legfeljebb 28 napra tervezzük az utazást. Pár perc elég a művelethez, utána már nincs más dolgunk, mint a napokat számolni a vakációig.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 600 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu