Napi 4 óra adminisztrációt spórolhatnak a K&H ügyfelek a nyílt bankolásnak köszönhetően

A K&H Bank vállalkozói és vállalati ügyfelei a nyílt bankolás keretén belül Magyarországon elsőként csatlakozhattak a Számlázz.hu autokassza rendszerébe. Az indulás óta több mint 1000, jellemzően Közép-Magyarországon bejegyzett, a szolgáltató szektorban működő cég szinkronizálta K&H bankszámláját a szolgáltatással. Ezzel a cégek talán legnagyobb rémálma, a pénzügyi adminisztráció vált lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá, akár napi négy órát is megspórolva a vállalkozásoknak, amit így üzletük fejlesztésére fordíthatnak.

A K&H Bank több mint 120 000 vállalkozói és nagyvállalati ügyfele Magyarországon elsőként lehetett részese a nyílt bankolásnak, és vehette igénybe a Számlázz.hu online autokassza rendszerét, azt követően, hogy az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései életbe léptek. „Vezető pénzügyi szolgáltatóként stratégiánkban kiemelt szerepet kapnak az innovatív, digitális megoldások és szolgáltatások, amelyeknek köszönhetően egyszerűbb és hatékonyabb szolgáltatásokat, jobb tanácsadást és kiemelkedőbb ügyfélélményt tudunk nyújtani ügyfeleinknek. A Számlázz.hu együttműködésnek köszönhetően ugyanis most azoknak a K&H ügyfeleknek, akik szinkronizálják bankszámlájukat az autokassza szolgáltatással, nem kell időt tölteniük a bizonylatok kézzel történő adminisztrációjával, mert a rendszer ezt automatikusan megteszi helyettünk. Ha pedig díjbekérő alapján érkezik utalás a céges bankszámlára, és még nem tartozik hozzá számla, akkor a rendszer azt automatikusan kiállítja és elküldi a vevőnek. Összességében ezzel talán a hazai vállalkozók legnagyobb terhét, a pénzügyi adminisztrációt tudjuk jelentősen csökkenteni, ami akár napi 4 órát is jelenthet. Ezt az időt a cégek inkább üzletük továbbfejlesztésére, felvirágoztatására fordíthatják” – tájékoztatott Kökény Roland, a K&H Bank kkv szegmens marketing vezetője az első néhány hét tapasztalatairól.

„2019-ben a vállalkozások 21 százaléka számlázott online számlázóprogrammal: ez az arány az idei évben biztosan nőni fog, hiszen 2020. július 1-től minden, belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV-nak. Ez a feladat nem szabad, hogy a vállalkozót terhelje, éppen ezért a Számlázz.hu ezt automatikusan elvégzi majd a számla kiállításának pillanatában. Ezzel a jogszabállyal a NAV is a digitalizáció irányába tereli a vállalkozókat: aki a Számlázz.hu-t választja, az egy olyan ökoszisztémába lép, ahol a vállalkozó és a könyvelő is időt takaríthat meg az olyan szolgáltatások segítségével is, mint az autokassza. Nagy örömünkre szolgál, hogy a nagy bankok közül a K&H volt az, amely felismerte a nyílt bankolásban rejlő lehetőségeket, és nyitottan állt ahhoz, hogy a K&H ügyfelek számára is elérhetővé váljon az autokassza szolgáltatás. A K&H Bank pozitív hozzáállásának köszönhetően gördülékeny volt az együttműködés, amelynek eredménye egy, a magyar vállalkozások mindennapjait megkönnyítő innovatív szolgáltatás lett” – mondta el Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

fejlődési lehetőség a kkv-knak

A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2019-es rangsorában Magyarország a 28 uniós tagállam között a 23. helyen áll, így talán nem meglepő, hogy a nyílt bankolás által elérhetővé vált online számlázó autokassza rendszerhez jellemzően azok a digitálisan érett cégek csatlakoztak azonnal, akik rutinos online számlázó felhasználók. „Az elmúlt néhány hét során több mint 1000 K&H bankszámlát szinkronizáltak a Számlázz.hu szolgáltatásával. Az elsők között csatlakozott cégek 99 százaléka kkv méretű, 85%-uk 300 millió forint alatti árbevételű, 56 százalékuk Közép-Magyarországon bejegyzett cég, és jellemzően a szolgáltató szektorból – főként informatikai és kommunikációs tevékenységgel – kerültek ki (64%). A hazai kkv-knak általánosságban hosszabb időre és részletes tájékoztatásra van szüksége a digitális szolgáltatások alkalmazásához, azonban a július 1-i NAV adatszolgáltatás változások miatt most fokozott érdeklődést tapasztalunk az online számlázással kapcsolatban. Érdemes megbarátkozni az innovatív digitális megoldásokkal, ugyanis a nyílt bankolás adta lehetőségek nem állnak meg az online számlázással. Kereskedői kedvezményprogramokra, hitelbírálatok és egyéb testreszabott, például befektetési ajánlatok vagy akár kereskedelmi fizetési megoldások esetén is kiválóan működhet a jövőben” – vetítette elő a kkv szakember a nyílt bankolásban rejlő további fejlesztési lehetőségeket.

Kapcsolattartó

LWp Kommunikáció

  • info@lwp.hu
  • +36 1 279 3900
  • +36 30 525 9520