mit tegyünk, ha tbsz-ünk van?

December 31-én lejárnak az első tartós befektetési számlák, aki nem figyel, most sokat veszíthet. Mutatjuk, mit kell tudni a lejáró tbsz-ekről. 

2010-től használjuk a hosszú távú megtakarításokat ösztönző tartós befektetési számlát. Idén azonban a gyűjtőévet és az ötéves tartási időszakot követően lejárnak ezek a számlák, függetlenül attól, hogy a rajta lévő megtakarításra éppen szükségünk van-e, avagy sem. A tbsz kétségtelenül megérte a befektetők részére, hiszen a kezdetben 20, majd időközben 16%-ra mérsékelt kamatadó, illetve a hozzácsapott 6% EHO megspórolható vele.


forrás: K&H

„Aki viszont most nem figyel, sokat veszíthet. Miért? Mert a számlák automatikusan megszűnnek, és átkerülnek normál értékpapírszámlára, ahol 2016. január 1. után keletkező hozamokra újra érvényes a kamatadó és az EHO, ami együttesen a hozam 22%-át jelenti” - hívta fel a figyelmet Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgató.

A legfontosabb kérdés tehát: szükség van-e a tbsz-en lévő megtakarításra?


forrás: K&H

„Ahhoz, hogy lehetőségünk legyen továbbra is igénybe venni a kamatadó, illetve EHO-mentességet, még idén lépnünk kell! Ahhoz, hogy megmaradjon az adókedvezmény folytonossága, a most lejáró tbsz számla helyébe egy újat kell nyitni. Emellett további fontos előny, hogy ezzel a tbsz számlák első, úgynevezett gyűjtőévét megspóroljuk, és januártól már közvetlenül az ötéves megtakarítási ciklus kezdődik” - tanácsolja a szakember.


forrás: K&H

további információ a lejáró tbsz-ekről: http://trendmonitor.hu/most-lepni-kell-tbsz-2010/

 

Logok

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4100 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 935 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. június 30-án. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt években mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):185 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 509 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,9 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2015. június 30-án:
teljes kezelt vagyon:  1127 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 982 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  145 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,3 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,2 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu