mit tanulhattak a befektetők a Brexitből?

Az elmúlt napok piaci mozgásai a Brexitről szólnak: az európai tőzsdék összeomlottak, egyelőre félelem és bizonytalanság uralkodik most a piacokon. Az amerikai elnökválasztás közeledtével az eredménynek még komolyabb olvasata van a befektetőkre nézve - látják a K&H Alapkezelő szakemberei.

„Egyelőre még nem látszik pontosan, mennyire lesz fájdalmas a szakítás, és hogyan alakul az európai integráció sorsa a jövőben, az azonban biztos, hogy a piacok megszenvedték a szavazást: két nap alatt 7%-os zuhanás történt. Mivel a múlt heti szavazás számos ponton rímel a már javában zajló, és majd novemberben kicsúcsosodó amerikai elnökválasztás történéseivel, így a mostani eseménynek komoly tanulsága lehet a befektetők szempontjából” - tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

bevándorlás és egészségügy

Az előrejelzések egyelőre a sokkal kiszámíthatóbb demokrata párti Hillary Clintont tartják esélyesnek, Donald Trump, a republikánus oldal várható elnökjelöltje - és egyben a jelenleg fennálló amerikai politikai berendezkedés tagadója - azonban nyíltan a bevándorlás megakadályozását tűzte ki célul, és a jelenlegi egészségügyi rendszer totális összeomlásával fenyeget. Ismerős hívószavak, hiszen Nagy-Britanniában a kilépéspártiak éppen a bevándorlás megakadályozásával és a britek által fizetett EU-s támogatások helyi egészségügybe történő átcsatornázásával kampányoltak. 

„A brit népszavazás jól mutatja, hogy a piacok hajlamosak alulbecsülni a számukra nem kívánatos kimenetel bekövetkezésének esélyét: annak ellenére, hogy végig tudni lehetett, hogy az eredmény szoros lesz, a befektetők a szavazás napjára gyakorlatilag kiárazták a kilépés esélyét. Így ha novemberben a kiábrándult választók Trumpot segítik hatalomra, a mostaninál sokkal komolyabb sokk érheti a piacokat, amire időben fel kell készülni” - hívta fel a figyelmet Horváth István. 

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/amerikai-elnokvalasztas-a-brexit-arnyekaban/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.


Főbb adataink:

K&H Bank 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 

K&H Alapkezelő 2016. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 1 137 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 980 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 157 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu