minimum 50 százalékos uniós garancia a hazai kkv-k hiteleihez

az Európai Beruházási Alap és a K&H megállapodást kötött a hazai cégek beruházásainak ösztönzésére

Együttműködést írt alá az Európai Beruházási Alap és a K&H, amelynek értelmében már elérhető a K&H Csoportnál az InvestEU uniós garanciaprogram. A pénzintézet 3 alprogramhoz csatlakozott, amelyek minimum 50 százalékos, az ügyfelek számára díjmentes hitelgaranciát nyújtanak. A garanciaprogram célja a hazai kkv-k versenyképességének, fenntarthatósági, innovációs és digitalizációs beruházásainak ösztönzése, valamint a munkahelyteremtés támogatása.

Együttműködést kötött az Európai Beruházási Alap és a K&H, lendületet adva ezzel a hazai kkv-k beruházásainak, valamint a munkahelyteremtésnek. A megállapodás értelmében már elérhető a K&H-nál az InvestEU garanciaprogram 3 alprogramja: a kkv-k versenyképességét, illetve fenntarthatósági beruházásait támogató, valamint az innovációs és digitalizációs fejlesztéseit támogató uniós garanciaprogram. Az InvestEU az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA vagy „Junker-terv”) utódjaként minimum 50 százalékos, díjmentes garanciát nyújt a cégek számára, amely felhasználható forgóeszköz és beruházási hitelhez is. 

Az InvestEU célja, hogy az uniós finanszírozás hozzáférhetőbbé és hatékonyabbá váljon. Az aláírt megállapodás a K&H stratégiájába illeszkedve a fenntartható beruházásokat, az innovációt és a digitalizációt támogatja, hozzájárulva ezzel az európai zöld megállapodás (European Green Deal) célkitűzéseinek eléréséhez. A programmal olyan cégek beruházásait tudja ösztönözni a pénzintézet, amelyek valódi gazdasági és környezeti előnyökkel járnak, és helyi szinten hozhatnak változást, újítást. A megállapodásnak köszönhetően a következő 2 évben kkv-k számára 64,2milliárd forint, nagyvállalatok esetében mintegy 20 milliárd forint új hitel kihelyezését támogatja az InvestEU garanciaprogram.

          

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu