minden megyét meghódít az önkéntesség

a szombathelyi kórház csatlakozásával az ország összes megyéjében elérhető a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

2013-as indulása óta a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban több mint 15.500 önkéntes olvasott mesét a beteg gyerekeknek, ezzel a kezdeményezés Magyarország egyik legnagyobb önkéntesbázisát mozgatta meg. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csatlakozásával jövő évtől kezdődően az ország összes megyéjében elérhető lesz a program.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program kezdettől nagyon népszerű az önkéntesek körében: 2013-as indulása óta 41.000 regisztráltak, és több mint 15.500 meseolvasás valósult meg. Ezzel az ország egyik legnagyobb önkéntes programjává vált a kezdeményezés. „A K&H vezető pénzintézetként fontosnak tartja, hogy olyan programot hozzon létre, amely a gyermekegészségügyi intézményeknek nyújtott hosszú távú támogatás mellett a segítségnyújtásra kész embereket, munkatársakat és helyi közösségeket is be tudja vonni. Nagy öröm számunkra, hogy a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csatlakozásával jövő évtől az ország összes megyéjében elérhető lesz a program. Így összesen 49 kórházban lesz lehetőség arra, hogy az önkéntesek egy vidám mesével örömet szerezzenek a beteg gyermekek számára” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.  

4 érv az önkéntesség mellett

Az önkéntesség világnapja alkalmából a K&H összegyűjtötte a társadalmi segítségnyújtás legpozitívabb hatásait:

  • Több kutatás bizonyítja, hogy azok az emberek, akik önkéntességgel foglalkoznak, sokkal boldogabbak és hosszabb életet élnek, mint azok, akik nem vesznek részt ilyen programban.
  • Segít abban, hogy magabiztosabbá váljunk, mivel egy ilyen alkalom lehetőséget teremt arra, hogy kipróbáljunk valamit, amiben sikerélményünk van. Azzal, hogy valaki életébe örömet hozunk, pozitív hatással van nem csak az emberekre, de a közösségekre és a társadalomra is.
  • Új embereket ismerhetünk meg, egy közösség részének érezhetjük magunkat.
  • Új készségeket, ismereteket és tapasztalatokat szerezhetünk, melyeket a későbbiekben is felhasználhatunk. Ennek segítségével az eddig rejtőzködő tehetséget is felfedezhetjük magunkban.

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok visszajelzései is azt igazolják, hogy az önkéntes programok résztvevőjeként rengeteg pozitív élménnyel gazdagodnak, és a társadalmi problémákra is érzékenyebbé válnak. A meseolvasás tehát nem csak a gyerekek számára kikapcsolódás, az önkénteseket is feltölti az a sok szeretet és mosoly, amit a kicsiktől egy-egy történetért cserébe kapnak” - hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra.

Azok sem maradnak ki a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programból, akik személyesen nem tudnak ellátogatni mesét olvasni, hiszen a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül bárki küldhet mesét a kis betegeknek.

További információ a khgyogyvarazs.hu oldalon!

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Zentai Mónika

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • m.zentai@well.hu