milliós sporttámogatás a nógrádmegyeri általános iskolának

Közel 1 millió forint értékű támogatást kapott a Nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola a K&H a hátrányos helyzetűekért program sportpályázata jóvoltából. Az intézmény így hosszú idő után először valósíthatta meg iskolai sportnapját, emellett pedig közel 200 db új sporteszközt is beszerezhetett, amik a gyerekek testi és lelki fejlődéséhez egyaránt hozzájárulnak.

Az ország 27 hátrányos helyzetű általános iskolája jelentkezett idén a K&H a hátrányos helyzetűekért sportpályázatra, hogy megvalósíthassa saját iskolai sportnapját és új sporteszközöket szerezhessen be. A nyertes iskolák most különösen örülhetnek, hiszen a K&H Alapkezelő felajánlásának köszönhetően nagy értékű, egyenként maximum bruttó 1 millió forint sporttámogatásban részesülnek. A pályázaton Nógrádmegyer egyetlen 8 évfolyamos általános iskolája, a Mikszáth Kálmán Általános Iskola is sikeresen szerepelt, így közel 200 db új sporteszközzel – többek között kosárlabdákkal, röplabdákkal és pingpongasztallal – bővülhetett az intézmény sporteszközparkja. Az iskola emellett egy egész napos sporteseményt is megrendezhetett a támogatás jóvoltából, melyre hosszú idő óta nem volt lehetőség. 

„Diákjaink több mint fele halmozottan hátrányos helyzetű, sokszor teljesen munkanélküli családokból érkeznek hozzánk. Iskolánk a legtöbb gyermek esetében a nevelés, a mintaállítás egyetlen színtere, így az egészséges életmód iránti igény felkeltése is a mi feladatunk. Az új sporteszközök és a sportnap ezért a diákok számára többet jelent jó élményeknél és izgalmas játékoknál: amellett, hogy segítségükkel jobb teljesítményre és a közösségben való részvételre ösztönözhetjük őket, erősödik a szabálykövetés iránti igényük, amik pozitívan hatnak életük egyéb területeire is” – mondta Antal Gyula, a Nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatója.

„A sport együttműködésre, új célok kitűzésére, a teljesítmény növelésére és kitartásra tanít, amit gyerekkorban érdemes elkezdeni és megszerettetni. A K&H a hátrányos helyzetűekért sportpályázatunkat azért indítottuk, hogy az új sporteszközökkel és a sportnap élményével bővítsük a gyerekek sportismeretét, hozzájáruljunk a mozgás megszerettetéséhez, így növelve esélyüket egy teljesebb életre. Reméljük, hogy a támogatás jóvoltából a nógrádmegyeri diákok nemcsak a sportnapon részesülnek különleges élményben, de az új sporteszközök hatására még nagyobb lelkesedéssel vesznek részt a testnevelés órákon, délutáni foglalkozásokon” - mondta Kajári Edit, a K&H Csoport balassagyarmati bankfiókjának vezetője.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank
2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint 

K&H Biztosító
2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu