milliós életmentő eszközök a Komádi Mentőállomásnak

jó helyre került a K&H munkatársainak személyi jövedelemadó felajánlása

A K&H felelős vállalatként arra törekszik, hogy válaszokat adjon a társadalmi igényekre, így a 14 éve működő műszerbeszerzési pályázatával lehetőséget nyújt a helyi orvosoknak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek. A programhoz a K&H munkatársai is csatlakoztak, idén immár nyolcadik alkalommal ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Az így összegyűlt több mint 1 millió forintot olyan modern műszerek beszerzésére fordították, mint baleseti rögzítőkészlet, lélegeztető ballon, motoros szívó vagy elsősegély olló, amelyek a Komádi Mentőállomás rendelkezésére állnak mostantól, hogy a térség betegeit ellássák.

A 9 település közel 15 ezer lakosát ellátó Komádi Mentőállomás a K&H gyógyvarázs program jóvoltából olyan, a mentő ellátás alapvető felszereléseihez tartozó eszközökkel gazdagodhatott, mint a rögzítőkészlet, a lélegeztető ballon, a motoros szívó és az elsősegély olló. A Komádi Mentőállomás munkatársait az esetek 80 százalékában kritikus esetekhez hívják, ezért elengedhetetlen, hogy modern és megbízható műszerekkel dolgozhassanak. Hiszen gyakran a másodpercekkel kell harcolniuk azért, hogy emberéleteket, olykor gyermekéleteket menthessenek.

„A K&H, vezető pénzügyi intézetként fontos feladatának tekinti, hogy ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállaljon, válaszokat adjon a társadalmi igényekre. Fenntarthatósági stratégiánk négy kiemelt területének egyike az egészségügy, ezen belül az idén már 14 éve működő K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi kötődésünket és hosszú távú elkötelezettségünket. Műszerbeszerzési pályázatunkon keresztül lehetőséget szeretnénk nyújtani a helyi orvosoknak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekeknek ahhoz, hogy újra teljes életet élhessenek. Nagy öröm számunkra, hogy munkatársaink is évről-évre csatlakoznak a programhoz, és idén immár nyolcadik alkalommal ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Ennek köszönhetően most több mint 1 millió forint összértékű műszeradományt kap a Komádi Mentőállomás ahhoz, hogy fáradhatatlan munkájukat lendülettel végezzék, és mihamarabb megkezdődhessen a sérültek szakszerű ellátása, és így a kisbetegek gyógyulása” – mondta Sándor József, a K&H Csoport berettyóújfalui bankfiókjának vezetője.

„A K&H dolgozói által felajánlott összeg lehetővé teszi számunkra, hogy olyan korszerű  mentéstechnikai  eszközökkel végezhessük a munkánkat, amelyekkel nap mint nap magasabb, minőségibb  szinten  nyújthatunk segítséget a bajbajutottaknak. Ez nemcsak a bajtársak, a mentőállomás számára, hanem a környező lakosságnak is hatalmas érték” – mondta Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi régiójának igazgatója.

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 619 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 13 évben összesen 390 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 47 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Józsa Renáta