mi a közös a 99 éves sofőrben, egy Trabantban és a 322 millió forintos kárban?

K&H Biztosító: közel 15 százalékos részesedés a kgfb-piacon

Közel 1 millió kötelezős ügyfele van a K&H Biztosítónak, ezzel a piaci részesedése közel 15 százalékos - derül ki a társaság összeállításából. A biztosító történetében a legnagyobb kötelezős kárkifizetés 322 millió forint volt. A K&H Biztosító szerint az idén is folytatódhat a tavaly elindult áremelkedés a kgfb-piacon.  

A tavalyinál nagyobb ügyfélállománnyal kezdte az idei évet a K&H Biztosító: a legutóbbi kampányban 64 ezer új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést kötött társaság. Ennek eredményeként közel 1 millióra nőtt a kgfb szerződések száma a társaság első negyedév végén készített összefoglalója szerint.

„A több éve tartó folyamatos aktív üzletszerzésnek köszönhetően 2015 végére a társaság részesedése a teljes magyarországi piacon 14,39 százalék. A közel 1 millió kötelező szerződés között több olyan is van, amely két évtized óta a K&H-nál van” - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, és a társaság nem-életbiztosítási és működésfejlesztési vezetője. A két legrégebbi szerződés 1994. január 1-jétől köttetett, az egyik egy Trabantra, a másik egy Toyotára szól. A társaság legidősebb kgfb-s ügyfele, 1917-ben született és 99 éves, ő az idén csatlakozott a K&H biztosítójához. A társaság történetében az egy kgfb-káreseményre kifizetett legnagyobb összeg 322 millió forint volt, de bekövetkezett olyan káresemény is, amelyre az összes kifizetés várhatóan 550 millió forint felett lesz.

A piacon tavaly elindult áremelkedés az idén folytatódhat a K&H biztosítója szerint. „A drágulásban több tényező játszik szerepet. Egyrészt a baleseti statisztikák tovább romlottak, emellett az alkatrészárak is gyorsan emelkednek, illetve az alacsonyabb üzemanyagárak miatt fokozódó autózási kedv következtében növekszik a károk száma is” - fogalmazott Kaszab Attila.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 222 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 2 582 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 38,1 milliárd

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 11,9 milliárd
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 142,5 milliárd
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 3,4 milliárd
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): HUF 1,9 milliárd

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu