mesés fordulattal indul a válogatott kosaras szezonja

Nemcsak a labda bűvölése, hanem a mesék világa is közel áll a magyar férfi kosárlabdaválogatott játékos, Váradi Benedek szívéhez. Erről tanúskodik, hogy a pályán félelmetes, de egyébként barátságos védőjátékos a palánkot faképnél hagyva egy kedves történettel tarsolyában érkezett a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba, ahol a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében mesélte el a Gyermekosztály kis betegeinek egyik kedvenc meséjét.

2013-as indulása óta a K&H gyógyvarázs program az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé nőtte ki magát, közel 50 000 regisztrált önkéntessel, akik az ország 47 kórházában mesélhetnek egy-egy kedves történetet a kis betegeknek. A programra itt lehet jelentkezni.

Dr. Csákváry Violetta, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa szerint a gyerekek a meseolvasások előtt izgatottak, nagyon várják, hogy megérkezzen mesedoktoruk, hiszen a kórházban eltöltött kényszerpihenő ideje alatt nem mindig tudják elfoglalni magukat, és egy ilyen pozitív esemény kizökkenti őket a megszokott ritmusukból, feldobja akár az egész napjukat. „Benedek érkezése hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek kis időre elfeledkezzenek még a betegségükről is, ugyanis teljesen lázba jöttek a hírtől, hogy találkozhatnak egy válogatott sportolóval. A mesék tanulsága – hogy a jó diadalmasodik, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését – erőt ad a gyerekeknek a saját betegségükkel vívott küzdelemben, segíti őket, hogy minél hamarabb felépüljenek.”

„Boldogan adom tovább, amit szüleimtől kaptam, hiszen gyerekként engem is lenyűgözött a mesék világa. Nekem kisfiúként a Micimackó volt a kedvenc mesém – gyakran hallgattuk testvéremmel együtt, ahogy esténként mesélték nekünk elalvás előtt” – mondta el Váradi Benedek, a magyar férfi kosárlabda válogatott védőjátékosa, aki arcán széles mosollyal érkezett a kórházba mesét olvasni. A játékos sűrű elfoglaltságai ellenére is talált rá alkalmat, hogy találkozzon a kis betegekkel. „Bár a mindennapi edzés, a válogatottal és a klubbal való szereplés mellett nagyon zsúfoltan telnek a napjaim, a fontos dolgokra szerencsére mindig tudok időt szakítani. Remélem, sokan csatlakoznak majd ehhez a kezdeményezéshez, hogy örömteli percekkel ajándékozzák meg a gyerekeket.”

A pályán félelmetes, de egyébként barátságos védőjátékos nevetve idézte fel egy másik gyerekkori élményét is, amikor egy általános iskolai versmondó versenyre készülve magnóra mondta fel Szalai Borbála Csacsi című versét, hogy aztán visszahallgatva gyakorolja. „Azt hiszem, az a verseny is hozzájárult ahhoz, hogy ma ne ijedjek meg a saját hangomtól” – tette még hozzá.

a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 47 kórházában várják személyesen a 16. életévüket betöltött önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is lehet mesét beküldeni.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu