Mesékkel, zenével és falfestéssel gyógyít a kórházakban a Kistehén

A Lelki Egészség Világszövetségének kezdeményezésére 1994 óta október 10. a Lelki Egészség Világnapja. Ez alkalomból a Kistehén Felhős mesekönyv két szerzője – Kollár-Klemencz László és Igor Lazin – is csatlakozott a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához, és zenével, mesével valamint falfestéssel járult hozzá a beteg gyerekek lelki és testi egészségéhez.

Kistehén, Tetemaci, Vadász és Nyúl Senkiföldjén élnek, és életüket mindig megnehezti egy-egy probléma, amit a kis barátok a szeretet útján oldanak meg. Ők mindannyian a Kistehén Felhős mesekönyv szereplői, és mint ilyenek Kollár-Klemencz László és Igor Lazin fantáziájának szüleményei. A két szerző és képzeletbeli barátaik ma, a Lelki Egészség Világnapja alkalmából a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet kis betegeit szórakoztatták, hogy kedves történeteikkel, vidám zenéikkel hozzájáruljanak a kicsik lelki felépüléséhez.

„Tavaly Magyarországon 187 ezer gyermek került kórházba. Az orvosok, a kórház, az ismeretlen szituáció és a betegségből adódó fájdalom sajátos helyzetet idéznek elő, amely szorongást, félelmet vált ki a gyermekből. A K&H gyógyvarázs keretében immár 11. éve hangsúlyt fektetünk arra, hogy az intézményeknek szóló műszeradományaink mellett hozzájáruljunk a beteg gyerekek lelki gyógyulásához, elviselhetőbbé tegyük számukra a kórházi létét, ezzel is segítve testi felépülésüket. Ennek jegyében indítottuk útjára K&H gyógyvarázs mesedoktorok programunkat is, amelyben  tavaly augusztus óta 8100 személyes meseolvasás valósult meg az ország 42 kórházában, K&H gyógyvarázs YouTube csatornánkon pedig 153 videó található, amelyek további 30 kórházban segítenek a kis betegeknek feledni gondjaikat, fájdalmaikat” – mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikácós ügyvezető igazgatója. „Most a Kistehén Felhős mesekönyv szerzői is csatlakoztak ezekhez az alkalmakhoz, és meséikkel, zenéjükkel vidámságot visznek a kórházi falak közé.”

A Kollár-Klemencz László és Igor Lazin a mai esemény mellett még további két intézménybe látogatnak el a hónap folyamán, hogy az orvosi vizsgálatok, vizitek és műtétek között felüdítsék a beteg gyerekeket. 

„A gyermekek, főleg a beteg gyermekek a társadalom legsebezhetőbb tagjai” – mondta el Igor Lazin, a Felhős című meskönyv grafikusa.„Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy hogyan tudnék rajtuk segíteni, hogyan tudnám őket támogatni abban, hogy minél kevesebb fájdalommal küzdhessék le betegségüket, hogy a kórházban eltöltött idő minél vidámabban teljen számukra. Nekem a tíz ujjam a legnagyobb adottságom, ezt felhasználva szeretnék örömet lopni a kis betegek napjába. A közös rajzolás, mesélés, éneklés remélhetőleg néhány pillanatra elvonta figyelmüket a problémáikról. Örülünk, hogy saját eszközeinkkel mi is hozzájárulhattunk mielőbbi gyógyulásukhoz!” 

K&H gyógyvarázs

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award díját egészségügyi kategóriában.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /130
  • r.pete@well.hu